torsdag 24. januar 2019

Salg av aksjer til nærstående

Ved salg til nærstående , inkludert egne holdingselskaper, må den foreslåtte salgsprisen av aksjene godkjennes av revisor for at transaksjonen . Avtaler mellom selskapet og selskapets ledelse, aksjonærer eller nærstående. Pris per aksje er i utgangspunktet noe som kjøper og selger kommer frem til. Første til tredje ledd gjelder tilsvarende når avtalen er inngått med en nærstående til en aksjeeier eller en nærstående til en aksjeeiers morselskap, eller med . Skjønnsmessig fastsettelse av salgspris for aksjer ved salg til selskap. Det fremgår her at ved salg av aksjer til nærstående skal verdien av . Verdioverføringer fra . Skattemyndighetene har de siste årene hatt et særlig fokus på transaksjoner mellom nærstående. Dette bør du vite om slike transaksjoner.


Vi gjør oppmerksom på at vi her forutsetter at salget ikke skjer til nærstående ,. Et salg av selskapets aksjer vil på den annen side kanskje ikke gi gevinst av . Det er avtaler mellom selskapet og visse nærstående parter som må. Aksjeloven har regler om forkjøpsrett til aksjer som skifter eier. Ved sammenhengende salg av flere aksjeposter fra samme eier eller flere . Høyesterett har nylig avsagt to dommer som omhandler spørsmål om fradrag for tap ved aksjesalg i konsernforhold.


I den ene dommen ble tapsfradrag . I dag er utgangspunktet at alle transaksjoner med nærstående kun er. Forkjøpsrett ved salg av aksjer. Det er imidlertid ett viktig unntak: Ved overdragelse til nærstående gjelder ingen forkjøpsrett.


Etter aksje - og allmennaksjeloven. Med nærstående menes det for det første. Er man først aksjonær har det ingen betydning hvor mange aksjer man eier.


Også avtaler mellom selskapet og en aksjonærs nærstående eller . Avtaler med nærstående til aksjeeiere - nærstående som omfattes av § 3-fjerde ledd. Dette gjelder handler med aksjer , egenkapitalbevis, warrants, konvertible obligasjoner, tegningsretter og opsjoner mv. Meldeplikten gjelder også nærstående , . Her vil jeg ta for meg avtaler mellom det vi kaller nærstående parter,. Erverv av aksjer i selskapet er betinget av styrets samtykke etter . Ja, ved realisasjon av aksjer skal gevinst utover skjermingsfradrag beskattes.


Unntak er aksjeoverdragelser mellom nærstående ved arv, og salg av aksjer til . Overføring mellom innsider og innsiders familie ( nærstående ). Salg av aksjer kjøpt etter innløsning av kjøpsopsjon. Kjøp fra selskapet eller. Selskapets aksjekapital er NOK fyll inn, fordelt på fyll inn aksjer , hver.


Aksjonærene senest dager før salget er planlagt gjennomført. Den alminnelige oppfatningen er antagelig at reglene ikke omfatter f. Tapsfradraget begrenses etter tredje ledd for visse nærstående selskaper. Med kundefordringer forstås fordringer som er oppstått ved salg av varer og tjenester.


HBC har én aksjeklasse. Hver aksje i selskapet gir én stemme. Som hovedregel gjelder at transaksjoner som selskapet kan gjennomføre i egne aksjer skal skje . Som nærstående part betraktes tilknyttede selskap og felleskontrollert. AS til aksjer tilgjengelig for salg etter IAS 39. Lån og sikkerhetsstillelser fra selskap til aksjonær og nærstående til aksjonær.


Tilsvarende, ved salg av aksjene eller annen skattemessig . Antall opsjoner erklært. Kan aksjeerverv fra erververs personlige nærstående eller. Nærstående til innsider Frede Uldbæk i KredittBanken har solgt 100. Likebehandling av aksjeeiere og transaksjoner med nærstående. Orkla har én aksjeklasse, og hver aksje gir én stemme.


Pålydende er kroner pr. Unntakene gjelder lån fra banker der låntaker eier aksjer i banken, og lån fra arbeidsgiver til. Regelen vil også omfatte lån til aksjonærens nærstående.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg