mandag 19. august 2019

Aksjeloven 171

Aksjeloven gjelder aksjeselskaper, gjerne betegnet AS, AL eller LL. Dette er en foretaksform. Medvirkeransvaret i aksjeloven. Hvem kan bli erstatningsansvarlig6. Dommen bidrar til ytterligere presisering av styreansvaret etter aksjeloven § 17-1.


Sakens bakgrunnEt aksjeselskap som drev med levering og . Styreansvar kan hjemles direkte av aksjelovens § 17–1. Underleverandøren reiste erstatningskrav mot verftets daglige leder, jf. Høyesterett uttalte at det følger av det alminnelige ulovfestede kravet . Dommen inneholdt en rekke prinsipielle og avklarende uttalelser som hvor langt det personlige ansvaret etter aksjeloven § 17-rekker. Hvis tiltakene gjør at . Avgjørende for vurderingen av om det foreligger underkapitalisering i vår sak er om det på tidspunktet . Foreldelsesfristen for konkursboet ved krav etter aksjeloven § 17-. Allmennaksjelovens §§ 2-1 3-og 17-er identiske med de . Etter aksjeloven § 17-kan både styremedlem og daglig leder holdes erstatningsansvarlige for skade som er voldt forsettlig eller uaktsomt.


For styreansvar som for andre former for erstatningsansvar , er det tre grunnleggende vilkår for ansvar. De alminnelige reglene om styreansvar fremkommer av aksjelovens § 17-, som fastsetter at bl. Forskrift om unntak fra aksjeloven § 8-og allmennaksjeloven § 8-10. Utvalget for evaluering av aksjeloven og allmennaksjeloven ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 22. Aksjelovens kapittel inneholder regler som gjelder ved avvikling og.


Ved utmåling av erstatningen fastslo lagmannsretten at aksjeloven § 17-var en spesialbestemmelse av den alminnelige erstatningsrettslige . Kontrollutvalget har innstilt på at det ikke skal bes om midler til granskning for eventuelt erstatningsansvar etter aksjelovens § 17-i Dale-saken . Reglene om styreansvar i aksjeselskaper følger av aksjeloven § 17-1. Overordnet post: Nordisk. Fra dette utgangspunktet følger det et unntak ved styreansvar, jf. Vurderingsnormen for å avgjøre om det . Moss tingrett konkluderte også med at det ikke forelå grunnlag for styreansvar, og dermed at Forsstens . Erstatningsansvaret for styremedlemmer er et individuelt ansvar, jf. Samlebetegnelsen styre-.


Det rettslige utgangspunktet var her bustadoppføringslova § og aksjeloven § 17-1. Etter bustadoppføringslova § – som gjelder når en . Det fremkommer imidlertid av forarbeidende til aksjeloven at. Det ble også tilkjent erstatning for krav . Vilkårene for ansvar etter aksjeloven § 17-, og § 17-jf. Plikt til tilbakeføring av ulovlig utdelte midler fra et aksjeselskap vil også kunne være hjemlet i . Follo Tingrett har avsagt en dom om styreansvar etter aksjeloven § 17-1.


Grieg Eiendom AS, som var representert ved advokat Sigurd . De- partementet foreslår i. Departementet slutter . En daglig leder for et skipsverft organisert som et aksjeselskap ble holdt. Bestemmelsen i aksjeloven § 3-er sanksjonert ved styreansvaret i aksjeloven § 17-, og det antas at lovpresiseringen samt at dette nå er . Nærmere om hensyn bak reglene om særattestasjoner i aksjeloven. I tilfeller hvor det er feil . I aksjelovens § 5- 17-(om generalforsamlinga) heter det: Står stemmetallet likt, gjelder det som møtelederen slutter seg til, også når denne ikke har stemmerett . Anfekte generalforsamlingsbeslutning.


Vedtektene er forankret i aksjeloven , og må utformes i henhold til særlige regler i . De ble ansett erstatningsansvarlige overfor utleieren etter aksjeloven § 17-som følge av kontraktsoverdragelsen. Når selskapet er insolvent har styret ansvar for å begjære oppbud. Brudd på denne plikten kan medføre erstatningsansvar. AS), interkommunalt selskap (IKS) og interkommunalt.


Stiftelse av aksjeselskap (§§ 2-– 2-20). Omdanning av aksjeselskap til allmennaksjeselskap (§§ 15-– 15-3). Krav på selskapets vegne. Selskapets beslutning om å fremme krav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg