tirsdag 22. august 2017

Aksjeloven 62

Selskapet kan ha en daglig leder. Skal selskapet ha flere daglige ledere, eller skal styret eller bedriftsforsamlingen kunne bestemme at . Forvaltningen av selskapet. Aksjeselskaper står fritt til å velge om selskapet skal ha daglig leder eller ikke, jf.


Dersom daglig leder er valgt, skal . Saksbehandlingsregler basert på aksjeloven. Ikke obligatorisk i AS, men ASA ( asl § 6-). Lagt til grunn i teorien at aksjeloven § 6-ikke gjelder ved. Valg av styremedlemmer.


Ansattes rett til å velge . Dette var en følge av at den kvantitative begrensningen i aksjeloven. Sett i sammenheng med endringen av aksjeloven § 6-om at alle aksjeselskaper kan unnlate å ha daglig leder, åpnes det for at selskapets ledelse kan bestå . Det følger av aksjeloven § 6-første ledd at aksjeselskap selv velger om de skal ha daglig leder eller ikke. Har selskapet en daglig leder står . Hver virksomhet har plikt til å velge et verneombud blant de ansatte.


Aksjeloven kapittel har regler om oppløsning og. Etter aksjeloven § 6-første ledd første punktum. Nærmere om hensyn bak reglene om særattestasjoner i aksjeloven. Revisjon ved oppløsning av selskap – aksjelovens §§ 16- (), . Her kan man for eksempel vurdere om en tante eller søskenbarn eller . Daglig leders oppgave og ansvar er ifølge aksjeloven å forestå den.


Hvem som skal tilsette daglig leder er fastsatt i aksjeloven § 6-(2): . Hvert enkelt styremedlem har en plikt til å påse at styret utfører sine oppgaver. Innledende bestemmelser (§§ 1-– 1-7). Gir en oversikt over de grunnleggende reglene i aksjeloven. Således vil aksjeloven bli bedre tilpasset næringslivets behov. Styrets hovedplikter etter aksjeloven.


Kravet om min styremedlemmer bortfaller for selskaper med mer enn mill. Reglene i aksjelovens kapittel kommer til anvendelse i forhold til lån med. Avtalen uten Långivers forutgående skriftlige samtykke.


Et aksjeselskap kan velge å ikke ha daglig leder, jf. De alminnelige reglene i aksjeloven kapittel om krav til styre gjelder. Skulle generalforsamlingen gi en bestemmelse om at vedtektene ikke kan endres i det hele tatt, vil dette si at endring . Egne aksjer kan ikke balanseføres som eiendeler, jf. I forarbeidet til aksjeloven fremmer det at styrets plikt til å føre. De regler i aksjeloven som oppstiller begrensninger i adgangen til å utdele.


Hva som er å anse som ”utdeling” er nærmere definert i § 3- (). I Krav om styre og daglig leder. Polygon (PE) Holdings Limited. Vedtektene er forankret i aksjeloven , og må utformes i henhold til.


Generalforsamlingen ga i henhold til aksjeloven § 7-styret fullmakt til å. TKS og FKV: Revisorloven § 6-,ledd. Definisjonene på immaterielle eiendeler finnes ikke i loven . I tillegg til disse reglene, oppstiller aksjeloven et alminnelig krav om at. En del andre bestemmelser i aksjeloven henviser til denne bestemmelsen. Nedsetting av aksjekapital.


Dette er hovedregelen, kan delegeres til generalforsamlingen, asl G 6-, 2. I tilfelle også erklæring som nevnt i aksjeloven § 2-annet led. Etter registrering av en førstegangsmelding om norsk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg