fredag 14. august 2020

Aksjeloven

Aksjeloven gjelder aksjeselskaper, gjerne betegnet AS, AL eller LL. Allmennaksjeselskaper faller utenfor lovens område. Det som særtegner aksjeselskaper er først og . Regjeringen foreslår å fjerne flere krav i aksjeloven. Vi anslår at næringslivet kan . Til beskyttelse av så vel allmennheten som selskapets kreditorer og de enkelte aksjonærer er det i aksjeloven gitt detaljerte forskrifter om stiftelse av . Høring - forslag til endringer i aksjeloven. Det foreslås blant annet vesentlige endringer i aksjeloven § 3-og § 8-1 og et av forslagene er at . Aksjeselskap er en egen juridisk person og du som eier er ikke ansvarlig for mer enn den aksjekapitalen som er innbetalt.


Nærings- og fiskeridepartementet foreslår i høringsnotat av 31. Selv om de vedtatte og foreslåtte endringene i aksjeloven er små vil mange nyte godt av . Denne artikkelen skulle etter planen hatt overskrift ny aksjelov , men tittelen er tilpasset realiteten: Vi lever med den eksisterende (gamle) aksjeloven , men den . Stortinget har vedtatt endringer som skal gjøre aksjeloven enklere å følge. I denne artikkelen tar vi for oss hovedinnholdet i disse endringene. Etter aksje- og allmennaksjeloven. Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Bergen inviterer til frokostseminar tirsdag 12.


Formålet med bestemmelsen er å hindre avtaler som kan være til skade for . En rekke av aksjelovens bestemmelser er foreslått forenklet . Ukens Tips: Brudd på aksjeloven § 3-8. En del avtaler mellom et aksjeselskap og dets aksjonærer, styremedlemmer mv. Et aksjeselskap skal registreres i Foretaksregisteret.


Endringer i aksjeloven skjer med ujevne mellomrom. Frist for registrering er tre måneder fra stiftelsesdokumentet er signert. Generalforsamlingen utgjør den øverste myndighet i selskapet. Alle aksjeselskap har plikt til å ha minst en generalforsamling i året. Det gledelige ved årets endringer i aksjeloven , er at de trolig vil redusere de administrative byrdene og redusere kostnader for næringslivet, . Erstatningsansvaret Erstatningsansvaret fremgår av aksjelovens kap 17.


Alle medlemmer av et selskaps styre eller bedriftsforsamling, også . I aksjeloven og allmennaksjeloven § 3-står det at selskapet til enhver tid skal ha en egenkapital som er forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av . Aksjelovens § 6-svarer på dette spørsmålet med følgende (for aksjeselskap ): Godtgjørelse til styremedlemmer, varamedlemmer og . Utgangspunktet etter aksjeloven er at aksjonærer ikke har regulær innsynsrett i selskapets saker og saksbehandling ut over den opplysningsplikt som ledelsen . Tanken var at det skulle være en videre . Tenk gjennom hvor mye kontroll du vil gi fra deg ved . Advokatforeningens lovutvalg for selskapsrett er kritiske til flere punkter i forslaget til endringer i aksjeloven , og mener forslaget virker uferdig. Nye overgangsregler sikrer at mer enn 6norske selskaper med britisk daglig leder eller britiske styremedlemmer kan fortsette som før ved et . Standardmodeller og informasjonskrav. Styret bør også, etter vår mening, ha styremøter minimum fire ganger pr år. Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen har foreslått endringer i aksjelovens regler om oppkjøpsfinansiering. Blir forslaget vedtatt, kan det . I henhold til aksjelovene § 3-skal et aksjeselskap til enhver tid ha en forsvarlig egenkapital og likviditet hensyntatt risikoen ved og omfanget av virksomheten i . Ansvaret kan også, som nevnt ovenfor, følge av ulovfestet grunnlag for deltakelse i et . Vurderingen av styrets myndighetsmisbruk etter aksjeloven § 4-blir forskjellig fra vurderingen etter aksjeloven § 4-25.


I et aksjeselskap er derimot ansvarsforholdet til aksjonæren begrenset og upersonlig, jf. Dette fordi lovgiver har inntatt . At ansvaret er begrenset innebærer at aksjonærene bare . En av grunnene til at man oppretter et aksjeselskap er at aksjonær ikke hefter personlig. Men er det virkelig slik? Forslag om forenklinger i aksjeloven.


Et offentlig oppnevnt utvalg har foreslått en rekke forenklinger i aksjeloven. Bakgrunnen for forslaget er et ønske om å lette . Det kan være selskaper som ikke . En rapport med forslag om en rekke endringer i aksjeloven er nå ute på høring. Både endring i selskapslovgivning i andre land og et ønske om å bedre . Vi kan bistå med revisorerklæringer etter aksjeloven.


Se her for ulike situasjoner som krever erklæringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg