fredag 18. mars 2016

Norsk påvirket av andre språk

Den engelskspråklige verden påvirker norsk språk. Tenk over: Hvorfor er ungdom mer mottakelige for påvirkning fra andre språk enn voksne? Mange frykter at norsk språk skal tape terreng, at det skal bli utvannet og for påvirket av andre språk. Deler av Øyvind Rimbereids diktsamling . Bare et fåtall norske artister uttrykker seg på norsk i tekstene sine, og dette. I Norge har påvirkning fra andre språk alltid blitt forsøkt stoppet ved fornorsking.


Norsk språks utvikling, og språkets påvirkning fra fremmedspråk. Mange ser dette som en trussel, ikke bare Norge men mange andre land. Språket endres: Vi bruker mange engelske ord når vi snakker norsk.


Engelskspråklig påvirkning kan ha både positive og negative konsekvenser. En trøst er det kanskje at nettopp engelsk, som nå påvirker språksamfunn over hele verden, selv er blitt fullstendig forandret som følge av innflytelse fra andre. Mange er bekymret for invasjonen av engelsk i norsk.


Han framhevet hvordan et fremmedord ikke bare påvirker språket det blir en del av, men like mye selv blir påvirket og formet, i en. Snacksy og hipt er andre eksempler. Hvordan det norske språk har blitt påvirket av andre språk igjennom tidene.


Det norske språket har alltid vært i endring, og endrer seg stadig nå og. I de siste årene har norsk språk vært under press fra engelsk på enkelte. Det kan derfor være nyttig å se på situasjonen for andre språk.


I denne delen ser vi nærmere på hvordan det norske språket påvirkes innenfra og. Et annet typisk multietnolektisk trekk er å bruke ord fra andre språk inni det . For å oppsummere påvirker engelsk norsk språket og andre språk. Utenlandsk påvirkning på det norske språket. Når ord frå andre språk blir tekne i bruk i norsk , kan vi behandle dei på tre måtar: (a) Vi kan finne eit. For å kunne svare på hvordan globaliseringen påvirker det norske språk , må en.


Mange land i Europa er EU medlemmer, de andre har underskrevet en EØS . Romanifolket i Sverige og Norge snakker svensk eller norsk skandoromani,. Liksom romani er påvirket av andre språk har andre språk blitt påvirket av romani. Uttrykk fra andre språk og dialekter sniker seg inn i vår dagligtale og er med på å utvikle språket vårt videre. Spesielt har den engelskspråklige . Videre har det grunnleggende, språket gjennom tidene, blitt påvirket av andre språk.


Språk som dansk, svensk og tysk har hatt en stor påvirkning på det språket. Skandinavisk påvirkning på engelsk har funnet sted i flere adskilte perioder. I vikingtiden førte hovedsakelig norsk og dansk kolonisering på De britiske øyer med seg. Generasjonen med dagens ungdom snakker et språk som ikke bare er påvirket av engelsk, men også en lang liste med andre språk.


I takt med globalisering har. Hensynet til bredden i norsk litteratur og språk er prioritert foran ren markedstenkning. På andre områder er utfordringene betydelig større. Nye ord kommer inn i språket med utviklingen av ny industri og teknologi, og ofte er det engelske ord som kommer inn i norsk dagligtale.


Som et sterkt stilt internasjonalt språk , har engelsk lenge vært en påvirkning for andre språk. Dette gjelder også for det norske språket. Både språk og kultur er påvirket av historie, geografi og religion. Det er vanlig å dele norsk språkhistorie inn . Reiser vi enda lengre, må vi snakke andre språk enn norsk for å bli forstått.


Vi blir hele tiden påvirket av andre språk , mest gjennom engelsk og amrikansk. Noen av grunnene til dette er sosilale mediar, musikk, tv serier, filmer og når vi . Norsk er et mangfoldig, dynamisk og åpent språk. For tusen år siden gikk lånene den andre veien, fra gammelnorsk til gammelengelsk. Påvirkning fra engelsk er ikke i seg selv noen trussel mot norsk.


Språkforsker tror mer norsk underholdning som Himmelblå kan redde. Hvordan har det hatt påvirkning på språket vårt i dag? Både norsk , dansk, svensk og mange andre språk i Europa stammer fra germansk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg