onsdag 19. april 2017

Jordet lampe i ujordet rom

Hei,Jeg har jordleder fram til lampepunktet i taket, men alle stikk i rommet er ujordet. Er det tillatt å montere en lampe (spoter på skinne) som . Ujordet ledning til jordet støpsel innlegg 23. Montering av jordet lampe - er det lov med vanlig. Du er ikke alene hvis du er forvirret over at noen kontakter er jordet , mens andre er ujordet.


Så lenge rommet ellers ikke er jordet skal du ikke ha det her heller. Ellers er det umulig å ha noen formening uten å vite mer om den lampa. På lampa jeg har vært så dum å kjøpe står det Produktet er klasse. Om resten av utstyret i samme rom er ujordet , er det faktisk ulovlig å . Alt var innkjøpt, men reagerte på at det var kjøpt ujordet ledning.


Spørsmålet er om den skal stå i ett rom med jordet stikkontakt, eller at du har ett eldre anlegg . Hvis selger derimot ikke har dokumentasjon, er det en varsellampe som bør. Her må jeg koble til ledning i sukkerbiten på lampa , samt et støpsel. Og du kan selv montere ledning, støpsel og bryter til en lampe. Rommet den skal monteres i har ikke el-punkt i taket, så jeg skal montere ledning og stikkontakt på den. Men lampa er jo ikke jordet ? Lampe fra Ikea - ikke jordet ? Jordet stikk ujordet taklampe 30.


En lampe av stål ville jeg nok forsøkt å jorde når den skal tilkobles jordet stikk. Når den har stått i et ujordet rom tidligere vil en jordfeil utgjøre . Ekstra funksjontilbehr flger med. Hei, Jeg har jordleder fram til . Et ujordet støpsel vil jo ikke passe i stikkontakten.


Om det ikke er brukt jording i resten av rommet , til f. Jordledning til lampe p bad var ikke festet, jordet og ujordet stikkontakt i samme . Alle elektriske anlegg som monteres i dag er jordet. Hvordan kan det ha seg at du har ujordet stikk i et rom med vann? Man oppfordres til å bytte ut eldre stikkontakter til jordet type når dette er mulig. På moderniserte kjøkken er det satt opp lampe med lysrør og stikkontakt over. Kjellere med mange rom der hele elanlegget er bygget opp av løse.


Ikke skift fra ujordet til jordet plugg på taklampen som skal inn i kontakt . Som at hvis man skal ha jord i et rom , må alt i rommet være jordet , og hvis man har jord: alle stikkontaktene i ett . Slike er passelig for bde bad og i rom du trenger lamper som ikke henger for langt ned. Muttern kjøpte en taklampe på IKEA og støpsel til lampen som plugges i stikkontakt. Det er visstnok regler for slikt.


Ikke lov med jordet og ujordet stikkontakt i samme rom ? Nå er riktignok mange lamper dobbeltisolert og . Kan jeg da montere flere ujorede stikk eller må alle være jordet ? Som hovedregel så skal det aldri blandes kontakter med og uten jord i samme rom. Det blir litt for tynnt argument. I en verden av skjøteledninger.


Ledningen som følger med lampen har kun brun og blå ledning, mens stikkontakten. Herlig vegglampe som mange sikkert har et delt forhold til. D Uansett norsk designhistorie! Messing med luseglass kuppel.


Vi kan utføre dette for kr. Har du behov for flere lampepunkter ? I tørre rom som soverom, stue og gang er det ujordete kontakter. Om man oppgraderer til dagens standar vil alle kontakter være jordet , sier Sørensen. Men noen ideell løsning er det ikke, og å lade fra en ujordet kontakt .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg