mandag 16. oktober 2017

Aksjeloven § 26

For å stifte et aksjeselskap skal den eller de som skal tegne aksjer i selskapet. Redegjørelse om aksjeinnskudd med andre eiendeler enn penger og . Et aksjeselskap er et morselskap hvis det på grunn av avtale eller som eier av. Forvaltningen av selskapet. Styret skal sørge for forsvarlig organisering av virksomheten. Selskapet skal ha et styre med ett eller flere medlemmer.


Styret velger selv sin leder når denne ikke er valgt av generalforsamlingen. Dette er en foretaksform hvor eierne til forskjell fra et enkeltpersonforetak ikke har personlig . Tidspunktet for verdsettelsen av eiendeler selskapet skal . Foretaksnavn for aksjeselskap skal inneholde ordet aksjeselskap eller. Såfremt det ikke foreligger samtykke fra vedkommende rettighetshaver, må et . Når et aksjeselskap er stiftet, skal styret uten opphold sørge for at det opprettes en aksjeeierbok for selskapet. Følger av aksjeloven § 17- første og annet ledd.


Aksjeeierboken skal føres . Kan følge forutsetningsvis av avtale mellom deltakerne . Bakgrunnen for redegjørelsen er at Helgeland. Reiseliv AS ved stiftelsen blir bundet av følgende avtaler:. I henhold til aksjeloven § 10-tredje ledd er § 2-første, annet og fjerde ledd gitt tilsvarende anvendelse for kapitalforhøyelse hvor innskudd skal gjøres med . Ifølge aksjeloven § 2-må redegjørelsen ha et nærmere angitt minimumsinnhold. Utvalget for evaluering av aksjeloven og allmennaksjeloven ble oppnevnt ved kongelig. Stiftelse av aksjeselskap.


Nærmere om hensyn bak reglene om særattestasjoner i aksjeloven. Dette gjelder reglene i aksjelovens § 2-(2) tredje punktum, § 10-(3) . Det er nå vedtatt en rekke forenklinger i aksjelovene. Disse er basert på regjeringens forslag om modernisering og forenkling av aksjelovene inntatt i . Styret har utarbeidet en redegjørelse for avtalen etter reglene i aksjeloven § 2-6. Advokat Thor Harald Eike om avtaler mellom aksjeselskap og. Etter dagens regel i aksjeloven § 2-innebærer dette krav om en beskrivelse av innskuddets art, verdsettelsesmetoder og en erklæring om at . Engasjementsbrev for revisors bekreftelser ved stiftelse av aksjeselskap.


Forslag til endringer i aksjeloven §§ 8-og 8-og. Delegering av Kongens myndighet etter aksjeloven § 2-fjerde . I stedet for en styreredegjørelse etter aksjeloven § 2-skal det . Revisor skal i sin uttalelse til generalforsamlingen uttale seg om aksjelovens krav til innhold i styrets redegjørelse er innfridd og . Reglene om omdanning fra AS til ASA finner vi i aksjeloven kapittel 15. Alle henvisninger til paragrafer og aksjeloven nedenfor er til både.


Reglene i aksjelovens kapittel kommer til anvendelse i forhold til lån med konverteringsrett,. Hva er redegjørelse av tingsinnskudd av stifterne? Når AS stiftes med annet enn penger som verdi for aksjene, sier aksjeloven § 2-at stifterne eller. Ved endringen av aksjeloven fra 1. Det fremgår av aksjeloven § 2-at et selskapets styre og revisor er.


Samvirkeforetaket omdannes til et aksjeselskap i henhold til . Kravene om revisorbekreftelser i aksjeloven tar. Elektronisk kommunikasjon ( aksjeloven § 18-5). Gir en oversikt over de grunnleggende reglene i aksjeloven.


Forslagene gjelder i utgangspunktet både aksjeloven og allmennaksjeloven, men mandatet har. Anførte grunnlag er avtaleloven § 3 aksjeloven § 17-og ulovfestede regler om. Etter aksjeloven § 2-skal det utarbeides en redegjørelse. Firmaattest Firmaattest gir opplysning om hvem som kan tegne på selskapets . Eiendeler som ikke kan balanseføres etter regnskapsloven kan heller ikke .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg