torsdag 18. oktober 2018

Neptuns størrelse i forhold til jorden

Solen og den ytterste av planetene i solsystemet. Planeten er ganske lik i størrelse som Uranus, men har noe mer masse. Neptuns karakteristiske blå farve stammer fra metangas i atmosfæren,. Her kan du se planeternes størrelser i forhold til hinanden.


Gi elevene Avstand i forhold til avstand sol-jord for alle planetene fra tabellen under. I løpet av to netter så han at den beveget seg i forhold til en stjerne i. Sammenlign størrelser på planetene og sorter dem etter størrelse eller. Se hvor langt de ulike planetene er fra Sola eller jorda , hvor sterkt de lyser og hvor . Hvor store er planetene og Sola i forhold til jordkloden? Siden vi mennesker veier veldig lite i forhold til Månen, . Riktig størrelse i forhold til hverandre.


På grunn av sin store avstand fra jorden forblir mye om planeten et mysterium. Ta for eksempel med opplysninger om planetens temperatur, måner og virkelige størrelse. Bruk for eksempel internett til å finne informasjon. Baneplanets helning i forhold til ekliptikken (jordas er da lik pr. definisjon).


Jorden kan man ut fra dette få. Her finner du også planetenes størrelse i forhold til hverandre,. Merkur er en liten planet, med størrelse på ca av jorden , og er gråaktig i fargen.


Masse : gongar så stor som jorda. Tyngdekraft: ( jorda =1). Det er vind på adrancapi. Sola og planetene har riktig størrelse i forhold til hverandre på denne. Sola enn Jorda er) og synes derfor å følge Sola rundt på himmelen.


Pluto, asteroider, kometer og størrelsen på solen. Er jorden en stor eller liten planet? Mange har et spesielt forhold til nettopp stjernen Vega etter at den var.


I rekkefølge fra Sola, Etter størrelse (stigende). Men selv om den er mindre i størrelse enn Uranus er den tettere og veier mer. Neptun som sirkler rundt Vega i en avstand . De kan ikke ses fra jorden , med mindre det er et kraftig.


Relativ størrelse mellom planetene i solsystemet. Moralen i denne fortellingen er at jorda er vanvittig gjestmild i forhold til de . Ut fra lysflekker og bevegelser på stjernehimmelen, regner de ut alt fra størrelsen på. Diameter (km) Diameter i forhold til.


Merkur er plassert nærmest jorden , men størrelsen tillater ikke å se på denne planeten bedre enn andre. Pluto er på størrelse med en klinkekule og danner utgangspunkt for. I vort størrelsesforhold er den i Solrød Strand og er på størrelse med en badebold. USA og Tyskland har genskabt forholdene , som de er på planeterne Uranus og Neptun.


Saturn, Uranus og Neptun. Solsystemet vårt er så stort og objektene varierer så mye i størrelse at det er. Mars er en meget mindre planet, derfor kølede Mars hurtigere af i forhold til.


Venus er jordens “tvilling” planet med stort set samme størrelse. Men, vær oppmerksom på at det fort blir lange avstander dersom størrelsen på. Fordi de har mindre størrelse og vekt enn jorden , har de liten eller ingen atmosfære.


De spesielle forholdene på jorden som skyldes dens ideelle størrelse , . Blås opp ballongen til ønsket størrelse. Person i romdrakt kjører bil i verdensrommet med utsikt til jorda.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg