tirsdag 8. januar 2019

Ostekake sitrongele

Enkel oppskrift på ostekake med sitrongele og bær. Jeg bor i utlandet, og finner ikke sitrongele , bare bringebaer. For denne og andre flotte kakeoppskrifter besøk bloggen Mat . Digestivekjeks, smør, Philadelphiaost, melis, vaniljesukker, lettrømme, kremfløte og sitrongelé.


En frisk ostekake er alltid en vinner på kakebordet. Knus kjeksene til smuler, gjerne av ulik størrelse. Denne klassiske varianten har en sprø. For en høy ostekake , bruk springform med diameter på cm. For en lavere ostekake , bruk springform med diameter på cm.


NB halv mengde vann 1g melis. Det er ingen tvil om at ostekake er godt. Følger du denne oppskriften blir . Blandingen av søt eller syrlig ostekrem og saftig bunn er en uimotståelig kombinasjon. En klassisk, nydelig ostekake med bunn av søte kjeks, fyll av herlig kremost og kremfløte, pent pyntet med lekkert. Smelt litt gele , og la væsken avkjøles.


Kremen av sitrongelé , lettrømme, kremost, melis og vanilje pyntes med gelélokk eller f. Kokke- Lise lager en særdeles delikat variant med sitron og rømme, . Verdens beste ostekake med sitrongele og jordbær. Dette blogginnlegget er skrevet av Manuela Kjeilen fra Passionforbaking. Press saften ut av sitronene, husk å fjerne eventuelle steiner. Gjenta prosedyren over med de resterende gelatinplatene.


Bland den smeltede gelatinen inn i . Gelelokk:pk jordbær, bringbær -eller sitrongele (lages kun med dl vann). Oppskriften er beregnet til ca porsjonskaker. Nemlig vi bruke gele som stivne middel i begge kaken og på toppen.


Det går fort under hvis du er. Nå har jeg lenge hatt så lyst på ostekake , så i går ble det til at jeg lagde det. Når du tilsetter sitrongele i ostekake må den være kald. I denne ostekaken spiller sitron hovedrollen - da blir det lett og friskt!


Den kom som en hvirvelvind . Din neste ostekake vil smake bedre. Men jeg har laget ostekake hjemme etterpå og da ble gelelokket stivt og fint. Saft av en halv sitron (resten av sitronsaften benyttes i geléen). Du kan bruke glutenfri kjeks.


Frisk ostekake som passer til anledninger hvor du vil hylle mor eller andre kjære. Lag sitrongele med halv vannmengde dvs. Ostekaken er i tillegg lav på karbohydrater.


Valget falt på en kjempegod og luftig ostekake som verken krever. I helgen bakte vi en gjennganger, nemlig ostekake. Farmors ostekake er laget med både appelsinjuice og sitrongelé. En ostekake kan nå nye høyder hvis du legger et geitramsgelelokk øverst. Oreo- ostekake -drøm er akkurat det du tror: en drøm av en ostekake med oreo- kjeks.


Kle en springform med bakepapir i bunn og trykk . Tilsett sitrongeleen og kjør den inn. Eg og Aurora hadde så lyst på ostekake , så det baka eg i dag. Fann litt forskjellige oppskrifter på nett og i bakeboka mi, og lagde ei kake ut frå . Har du forsøkt å dekke en klassisk ostekake med rød gele og masse jordbær og bringebær? Det fantastiske med denne kaken er dessuten at den helst . Bær og spiselige blomster til pynt.


Legg bakepapir i bunnen av . Bunnen er lik, men fyllet er laga melkefritt. Den er nydelig den også, og alle . Men jeg bruker ikke så mye melis, liker ostekake litt syrlig. Har begynt å bruke jordbærgele istedetfor sitrongele i kremen. Itillegg lager jeg en . Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen.


Sett kaken kjølig i minst 4-5 . Den hadde kjeks bunn og grønn gele oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg