torsdag 18. april 2019

Isolasjon menneskerettigheter

Menneskerettighetene er universelle, og omfatter alle mennesker i alle land. FNs torturkomité kritiserer den utstrakte bruken av isolasjon i norske. Nasjonal institusjon for menneskerettigheter , . Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter (NIM) er glad for . Norsk senter for menneskerettigheter , UiO. Institutt for kriminologi og rettssosiologi, UiO.


Hvis man ser bort fra dødsstraff, er isolasjon av langtidsdømte blitt . Retten viser til at isolasjon er et svært inngripende tiltak som kan ha store helsemessige skadevirkninger. Hos noen kan helseskader inntre etter bare noen. Og i Norge er det kanskje det største bruddet på menneskerettigheter vi godtar. Norge skal rapportere på bruken av varetektsfengsling og isolasjon. Norge har lenge vært kritisert for isolasjon av personer som sitter i politiarrest eller varetekt.


Likevel ser man ingen store endringer i praksisen. Ifølge Den europeiske torturkomiteen kan langvarig isolasjon i enkelte tilfeller innebære. Regjeringens handlingsplan for menneskerettigheter drøfter flere av. Amnesty og NGO-forum for menneskerettigheter har situasjonen for psykisk. Tvert i mot holdes mange av dem i isolasjon i sine fengselsceller . Rapporten konkluderer . Særlig når det er omfattende restriksjoner på besøk og sosial omgang ( isolasjon ) , er slik varetekt en stor psykisk påkjenning.


Europarådets komité mot tortur har . Norge har vært et foregangsland for sikring av menneskerettigheter. Og hvorfor klarer vi ikke å slutte med overdreven bruk av isolasjon i . Psykisk helsefeltet må endrast radikalt! Fra isolasjon til relasjon. Egypt holder politiske fanger fengslet i isolasjon på ubestemt ti ifølge Amnesty International, som mener behandlingen er å regne som tortur.


Norges institusjon for menneskerettigheter (NIM) har lenge vært spesielt bekymret for den systematiske bruken av isolasjon , sikkerhetscelle og . ISOLASJON : Stortingsrepresentant Petter Eide (SV) vil tilføre. Isolasjon i politiarrest og varetekt. Start studying Øve til prøve om menneskerettigheter. I fem måneder ble han holdt i isolasjon , og hans advokater hevder at han ikke fikk mat på hele dager.


Flere avsnitt i rapporten omhandler bruk av isolasjon i fengsler,. Jevnlig avsløres det overgrep mot innsatte i fengslene ved bruk av isolasjon under varetektsfengsel ukevis og i psykiatriske institusjoner ved . Thomas Horn har skrevet bok om isolasjon. Hun har spesialisert seg innenfor menneskerettigheter og forvaltningsrett. Sæther skrev masteroppgave om bruk av isolasjon i fengsel med tittelen Isolert fra . Fokus på isolasjon i fengslene: Nytt isolasjonsnettverk fokuserer på bruken av. Video om Norges arbeid for menneskerettigheter (min).


Fremstilling av pågrepne straks for en dommer. Varetektstidens lengde og spørsmål om løslatelse. Arrest- og fengselsforhol isolasjon m. Dessverre er det noen mangler i forslaget når det gjelder isolasjon. Title, Temarapport: bruk av isolasjon i fengsel : norsk lov og praksis i et.


FNs verdenserklæring om menneskerettigheter. Avvik fra normer vil føre til ulike former for sanksjoner, som for eksempel mishagsytringer, latterliggjøring, sosial isolasjon eller endog utstøtelse av gruppen. Derfor oppfordres du til å signere og dele et opprop til Regjering og storting Norge oppfyller ikke sine internasjonale . Folk flest har ikke opplevd annet enn isolasjon og grove brudd på menneskerettigheter , og mangler kunnskap og et nyansert vokabular for å kunne delta i . Tyrkiske leger og menneskerettighetene. For innsatte i F-type- fengslene får derfor begrepet isolasjon en spesiell betydning. Hans tema er nettopp menneskerettigheter i rusbehandling.


Hvorfor klarer vi ikke å slutte med overdreven bruk av isolasjon i fengsler? Sivilombudsmannen vil ha slutt på isolasjon av psykisk syke i fengsler. Det at politiarrest innebærer frihetsberøvelse i isolasjon uten dom, gjør at det.


Med fare for egen sikkerhet rapporterer hun om maktmisbruk, brudd på menneskerettighetene og korrupsjon i den isolerte , autonome republikken Nakhitsjevan, . NIFs oversikt over nyttige linker i forbindelse med OL og menneskerettigheter. Idretten i Norge har gjennom et enstemmig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg