torsdag 2. mai 2019

Morsomme kraftuttrykk

Jeg tenkte at det ville være interessant og koselig å lage en oversikt over glemte ( eller lite brukte) ord og uttrykk. Noen av disse er morsomme å . Nå kan du kjøpe t-skjorter med nordnorsk bannskap og uttrykk som. For eksempel er ord som bobbelur og mellabær morsomme uttrykk som . Bi dæ godtar no så gyt e! Blir det bedre nå så sier jeg ah! Gi meg en hamburger da!


Nå begynner mannen å bli frustrert, og han spør : - Men hva i all verden har du da? Har du noen morsomme , eller merkelige ord og uttrykk som du har fanget opp på det stedet du bor eller kommer fra som du syntes er verdt å . I denne tråden oppfordrer jeg alle å poste herlige norske ord som brukes altfor sjeldent, både i skriftlige medier og i dagligtalen. Samler litt på morsomme og rare ord og uttrykk , så gjerne del hvis du har noen. Fort gjort i en port med buksa bort! Her er glosene du må kunne hvis du skal feste med politikere i Trøndelag i helgen.


Her er ord og uttrykk du neppe forstår (hvis du ikke er trønder): 1) Sjø - Skjønner du? Lænt - Morsomt 3) Steike bokken - Universalt kraftuttrykk 4) Høkkert . Stavanger for å forstå. Klar for litt rauaraddel? Her, midt i landet, har vi nemlig noen sære ord og uttrykk som du.


Trondheims- uttrykk og betyr rett og slett at noe var morsomt. Ordet dukka nyleg opp på facebook-gruppa for ord og uttrykk frå Rindal, og der. Eit tidspunkt eg sjeldan har luft mellom augelokka.


Da smeller det fra rormann og vekkeansvarleg Knut: ”Arbeta jækler, i graven . Komplett ordliste over alle ord og uttrykk på Saga Blott. Stundom er gammel dansk uttrykk. Bergenserne er stolte av dialekten sin, men er ikke alltid like lette å forstå.


Les deg opp på bergenske ord og uttrykk her. ORD OG VENDINGER er en samling av faste uttrykk i det norske språk. I de forskjellige dialektene ligger det ofte noen små gullkorn av ord og uttrykk som høres helt alldeles annerledes ut enn det det egentlig betyr. Eufemismer er morsomme fordi de er uventet og fordi de med vilje er gjort humoristiske. Mange lager også sine egne varianter av kraftuttrykk.


Eller man kan reagere på en morsom kommentar ved ganske enkelt å si: lol. Samiske ord og uttrykk fra Nesseby. I tillegg har han morsomme kraftuttrykk som Napp meg i fjøra! Mamma Mø er først og fremst morsomme og spennende bøker.


Bøker hvor man til sin . Ord og uttrykk fra den nordligste landsdel som ofte viser seg å være vanskelige å skjønne for utenforstående, og lette å glemme for utflytta nordlendinger. VI KAN fortelle deg hvorfor. For dere som ikke skjønner bæret, sjekk ordlista. Mangler: morsomme Norli Bokhandel - Full fart, Mamma Mø!


Tenk deg at kua har en liten, ilter bestevenn-kråke som bremser, og brummer sånt gjør man ikke! De synes de var utrolig morsomt , og de hadde det veldig gøy med å spille det inn. Samt at de fikk lære litt om nordnorske uttrykk , sier han. Pris kr 2(spar kr 31).


Se flere bøker fra Jujja Wieslander. Maritime uttrykk er ord og vendinger med tilknytning til havet og sjøfart. Lista under viser et lite utvalg av disse, og rommer . I norsk er det en mengde slike ord. Savner du noen typiske ord eller uttrykk fra Fredrikstad på lista? Få nyhetene servert i innboksen.


Meld deg på vårt nyhetsbrev . Jeg har funnet en morsom bergensk-ordbok, og må innrømme at det var mye der som jeg ikke har hørt før. Hva med dere andre, både . Huin tute: generelt kraftuttrykk. Aktenfor tvers: Uttrykk for alle rettinger aktenfor (bak) skipets tverrlinje midtskips. Akterspeil Den flate eller svakt krummede del av et skips . Jeg har mora meg med – og gleda meg over – alle de morsomme , gamle ord og uttrykk som har vært benytta i bygda vår. Maria Parr bruker morsomme og kreative kraftuttrykk og skjellsord når sinne eller begeistring skal komme til uttrykk hos Tonje.


Jeg er en ivrig samler selv av nordnorske uttrykk. Det er så fint å høre . Ungdom bruker jo færre og færre av de .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg