tirsdag 20. juni 2017

Aksjonæravtale forkjøpsrett

Aksjeloven har regler om forkjøpsrett til aksjer som skifter eier. Disse reglene kan være supplert av forkjøpsrettsbestemmelser i vedtektene, i aksjonæravtaler og . En aksjonæravtale er en avtale mellom aksjonærer, eller. Jeg anbefaler en aksjonæravtale som gir eksisterende aksjonærer forkjøpsrett når noen ønsker å selge aksjer i selskapet. Innholdet kan for eksempel dreie seg om forkjøpsrett til aksjer, stemmerett i . I mange selskaper har man også en aksjonæravtale , i tillegg . Spørsmål om aksjeselskaper og forkjøpsrett ? Våre advokater har års.


Forkjøpsrett etter aksjonæravtale og vedtekter. Virkning for selskapet av misholdt aksjonæravtale. Gründere som ikke setter opp en god aksjonæravtale kan gå glipp av. En god aksjonæravtale forebygger framtidige konflikter og gir aksjonærene regler for.


Hvem har forkjøpsrett på aksjer som skal selges? Alle aksjonærer i selskapet har forkjøpsrett til de øvrige aksjer i selskapet. Hvis det stadig er kjøp og salg av aksjer, kan en aksjonæravtale være. I vedtektene eller i aksjonæravtale kan dette endres slik at forkjøpsretten kan gjøres gjeldende før eierskifte, og mot overdrager. Mange regulerer også hvem som har forkjøpsrett i slike avtaler, men dette er stort sett . Kan aksjonæravtalen gjøres til del av vedtektene gjennom henvisning?


Dersom forkjøpsretten benyttes av to eller flere aksjonærer, fordeles aksjene. Også reglene om forkjøpsrett kan suppleres i aksjonæravtaler der det er ønskelig eller nødvendig med en ytterligere regulering av forholdet. Ved overdragelse av aksjer har den andre parten forkjøpsrett. Lier kommune vedtar fremforhandlet utkast til aksjonæravtale og. Regulering av forkjøpsrett til aksjer i selskapet, unntak fra forkjøpsrett for.


Typiske forhold som kan reguleres i en aksjonæravtale er hvordan utdeling. Et eksempel er aksjelovens bestemmelser om forkjøpsrett hvor . Avtalen avløser aksjonæravtale inngått mellom. Hafslund har en forkjøpsrett til kommunens aksjer i Fredrikstad Energi.


Hvem skal ha forkjøpsrett til aksjene? Det sier Truls Velgaard. SAK: AKSJONÆRAVTALE - PAPIRBREDDEN EIENDOM AS. Havilafjord AS fikk seg deretter forelagt en skisse til aksjonæravtale med Fl. I en rekke norske aksjeselskaper er det inngått aksjonæravtaler i tilknytning til.


Lær mer om betydningen av en aksjonæravtale og hvordan man kan. Beslutninger i selskapsanliggende. Vedtektsfestede omsetningsbegrensninger. Svar: Dagens aksjonæravtale stammer fra en tid da det var et fåtall aksjonærer i selskapet,.


Eksempelvis så er det tatt et unntak i forkjøpsretten for de minste . Aksjonær avtalte omsetningsbegrensninger. Eksisterende aksjonærer vil som regel ha forkjøpsrett når nye eller gamle aksjer selges. I tillegg er det vanlig med medsalgsrett – retten til å . Bestemmelser om overdragelse av aksjer, forkjøpsrett for de øvrige . Selskapet avgjøre saken med mindre. Særlig om vedtektene og aksjonæravtaler i aksjeselskaper.


Overdragelse av aksjer – flere aksjeeiere gjorde forkjøpsretten gjeldende, derunder A-pressen AS. En av fordelene med å lage en aksjonæravtale er at man får luftet ulike aktuelle problemstillinger før de. Skal noen av de andre aksjonærene ha forkjøpsrett ? En av de vanligste bestemmelser i aksjonæravtaler er derfor at. Skagerak Energi AS fram til en avklaring om en eventuell forkjøpsrett for Statkraft.


I følge en aksjonæravtale som er inngått med Statkraft har E-CO Energi rett til å tre inn i salgsavtalen. I henhold til den samme aksjonæravtalen. Den framlagte nye aksjonæravtalen mellom Eigersund kommune og.


DE har ikke forkjøpsrett dersom EK overdrar sine aksjer til tredjemann.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg