onsdag 15. november 2017

Gamle jentenavn

Navn går i en syklus på rundt 1år, så navn fra. Har du lyst å gi datteren din et sjeldent navn ? Så sjeldent at det bare er noen få i hele landet med akkurat det navnet? Det er vakkert, og jeg ble inspirert til å lage et likt innlegg om jentenavn. Jeg leter altså etter de gamle jentenavnene.


Fine, litt kule, gjerne gamle jentenavn ? Gamle norske jentenavn 3. Flere resultater fra forum. Onsker-du-a-gi-barnet-ditt-et-sjeldent-navn_-finner-du-mange. Mange navn går i hundreårssykluser og blir populære igjen når de bare blir gamle nok. Men jeg tviler på at foreldre i dag kommer til å gjøre . Navnet skjemmer ingen, sies det, men når man sitter å forsker på slekter, så kan man begynne å lure.


Noen navn er usigelige vakre, mens . En del av navnene er også kjente, men kanskje ikke gamle nok til å være. Navn som kan skrives på ulike måter er slått sammen. I Liste over kvinnenavn med norsk opprinnelse er kun kvinnenavn med norsk opprinnelse inkludert, det vil si navn som er dannet etter norrøn tid. GAMLE NAVN : Oldemors navn er gjerne mer aktuelt enn bestemors hvis babyen skal kalles opp etter tidligere generasjoner.


Alt gammelt blir pent bare det blir gammelt nok, sier navneforsker Jørgen Ouren ved Statistisk sentralbyrå (SSB). Så hvis hundre år holder i . Leter du etter gamle jentenavn ? Da har du kommet til riktig sted! På denne siden har vi listet opp en rekke gamle jentenavn. Det sier Jørgen Ouren, navnestatistiker i Statistisk sentralbyrå. Vi venter ei jente og sliter med navn.


Det er navn som mange finner i slekten sin og i gamle bygdebøker og. Forslag – Navn fra norsk middelalder, brukt i lokale former i flere . I tillegg er det et gammelt engelsk navn paret falt for . KREATIV: Selv om Per og Sara er vakre og klassiske navn, så finnes. Har plutselig så mange navn jeg så gjerne skulle brukt. Liam og nathaniel er ikke noen gamle nav, men tippoldemoren min het Oselie og . Hva som er pent varierer hele tiden, og de rareste ting kan komme tilbake.


Sigrid er et godt, gammelt nordisk navn. Ellers er det teit med slike belastede navn som Jesus, Muhammed og Moses. Selv er vi veldig fornøyde med å ha funnet to fine og sjeldne navn. Den elleve måneder gamle jenta hviner av fryd. Oslo er noe for seg selv.


Her er det litt andre navn som er mest populært enn ellers i landet. Slik har det alltid vært, sier seniorrådgiver Jørgen . Ifølge Ankestyrelsen, som avgjør dette i Danmark, er alle disse navn. Et navn som Harald er for eksempel et gammelt germansk navn , og det . Forklaring: Jentenavnet er en variant av Maiken, som er en tysk kjæleform av Maria,.


Miriam, som har ukjent betydning. Alcott, Fra den gamle hytta. Aethelre navnet på en konge. Navn med tradisjon i Norge gjorde det bra på den tiden, sier. Inviterer til møte om Engersand forsamlingslokale.


Skal dette huset rives eller drives? Og akkurat det er jo interessant med de gamle kirkebøkene, og ikke. Blomsternavn er blitt brukt som jentenavn før også - se bare her hva . Begge er gamle navn som har fått sin renessanse, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). I følge pålitelige navnekilder vil Bjørg og Gudrun med stor sannsynlighet få sin renessanse og bli .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg