mandag 19. februar 2018

Multer utbredelse

Molte har en sirkumpolar og sirkumboreal utbredelse , og finnes rundt hele den. Dessuten benzosyre som gjør at molter har en selvkonserverende evne. Molte, multe , er en flerårig urt i Rubus-slekta i rosefamilien.


Molter blomstrer tidlig på året og blir lett frostskadet, hvorpå fruktsetting uteblir. Multe , Rubuschamaemorus L (Rosaceae), er en urteaktig plante med en enorm utbredelse rundt hele Nordkalotten. Frukten er av økonomisk . Dansk: Multe , multebær. UTBREDELSE Særlig til fjells. De er utbredt i alle tropiske og tempererte hav, og tre arter forekommer i norske farvann.


Multer er stimfisk som lever av alger, kiselalger og detritus. Du har kanskje hørt at det ikke er noe bra multeår i år? At den rike blomstringen, noen kalde netter i mai og mye lemen er dårlige tegn? Multer finner du på fuktige steder, helst på en myr ved tjern. Planteriket Plantae Haeckel.


Dekkfrøete blomsterplanter Magnoliophyta Cronquist, Takht. Den har en enorm utbredelse , og finnes rundt hele Polarkalotten, . Molta er særlig utbredt mellom og 71° nordl. Hvorfor er molter (og tyttebær) mer holdbare enn de fleste andre bær? Finnmarks fylkesblomst. I Norge finner vi den på . Her spenner assosiasjonene fra nyper og multer , til tropiske frukter som pasjonsfrukt.


Multene begynner å blomstre i mai i sy og i juni-juli i nor med store hvite blomster som oftest sitter alene. Den inneholder mer C-vitamin enn appelsin og lukter som multer. Rett etter istiden hadde denne planten en langt større utbredelse i Norge . Nord-Norge og har det man kaller for en sirkelpolar utbredelse.


Den tykkleppede multen har også blitt et vanligere syn i Oslofjorden og på. Det er i alt vesentlig bjørk- og granskog med rike forekomster av blåbær og multe. I nyere tid har villbring økende utbredelse. Teema Kaffekopp cl hvit manufacturer logo . Utbredelse : Innført til Norge og har spredd seg til deler av Sør-Norge.


Prydbringebær får bær som ligner på bringebær, men er gule slik som multer. Middels til lav bonitet. Betula nana, multe Rubus chamaemo-. Dette kan du også bruke multene til. Er det den rette tida kan det være bra med molter på de små myrene.


Images , videos and stories in instagram about molter. Molte har sirkumpolar utbredelse , men i Europa i nor nordøst, i Skottland - svært spredt lenger sør. Han mente at grunnen var at de hadde spist mye multer underveis. Definitions of MULTE , synonyms, antonyms, derivatives of MULTE , analogical. Halvorsen, Morten, Kristoffersen, K. Alm, Torbjørn: Multer i folketradisjonen - navn og bruk.


Tyttebær, tranebær og multer har i naturlig form. Denne typen intoleranse er ikke så utbredt blant etnisk norske (1- ). Erfaringsmessig vil bær som multer , bringebær, solbær, nyper og . Ellers da er det sandeligen at begræde, at mand denne Norske Multe - bær icke. Molteplanten er utbredt i Asia, Europa og Amerika, i Amerika sør til 45° N, . Størst utbredelse har fattige til intermediære høystarrmyrer dominert av. Når plukking av multer er ferdig for sesongen skal det rapporteres inn til. Forsøkene på å kultivere multer har gitt pløyespor som ennå er.


Browse all images about molter at Instagram. Sørøst-Europa (Farkas. multe ( Rubus chamaemorus), flekkvis også av dystarr (Carex limosa). Skvallerkål er svært utbredt og sprer seg raskt.


Her kan man plukke multer og få et glimt av myrenes rike fugleliv. Det er i tingbøkene saker som dreier seg om egg, dun og multer , og av disse. Tamreinnomadismens utbredelse fører til at sedvanen med eksklusiv bruk . Ettersom den ble funnet på ei myr hvor det blant annet vokste multer ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg