fredag 28. oktober 2016

Montere stikkontakt selv

Her er en oversikt over hvilke arbeider du kan gjøre selv , og hvilke som er viktige at du. Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel. Dette kan du gjøre selv , ifølge Dsb og nettstedet sikkerhverdag.


Skifte deksel på brytere, stikkontakter og koblingsbokser. De aller enkleste elektriske tingene fikser du selv ! Det som er skrudd fast i veggen, som stikkontakter , koblingsbokser og brytere,. Det betyr at du kan montere støpsel på ledninger, koble til lamper i tak og lignende. Da kjøkkenlampen skulle byttes ut, var det heldigvis en enkel jobb jeg fikset selv. Det var en stikkontakt oppunder taket, så det . Det er mange elektriske komponenter du kan kjøpe, men ikke installere selv.


Jeg vet at dette etter diverse nye forskrifter ikke er lov, men kan noen forklare meg hva som kan gå galt om jeg bytter ut en stikkontakt , så lenge . Dette har du lov til å gjøre selv på eget elektrisk anlegg: Tilkopling/utskifting. Montering og utskifting av varmeovner som leveres med bevegelig ledning og plugg. Det er vel lov til å sette opp en stikkontakt selv ? Såkalte sukkerbiter vil helst elektrikeren ha oppdraget med å montere. Denne videoen er kun ment for bruk i undervisningen på vgelektrofag med veiledning av kvalifiserte.


For, Elektro, Raufoss VGS. Folk kjøper spotter og varmekabler på butikken, og monterer selv. Ufaglærte kan fort representere en fare for både seg selv og andre.


Du kan gjøre mye selv , men det er klare regler for hva du skal overlate til fagfolk. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte varmekabler. Sikker installasjon med elektriker – og hva du kan gjøre selv. Når du pusser opp det gamle kjøkkenet må du få en elektriker til å montere ovnen.


I mange tilfeller er det bedre å la en elektriker installere en ekstra stikkontakt. Også lavvoltsanlegg (under volt) kan utføres/ monteres av ufaglærte dersom alle de. Koble til eller skifte topolede skjøtekontakter og apparatkontakter og montere.


Du kan skifte støpsler og montere støpsler på lamper og andre apparater opp til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg