tirsdag 30. mai 2017

Automatisere tiervenner

Tiervennene er viktige å automatisere for elevene. Ved å arbeide med dem på mange ulike måter og ved å ta i bruk ulike sanser og . Jeg har brukt det til min andreklasse når vi har jobbet med å automatisere tiervennene. Kortspill: Svarteper med tiervenner. Viktigheten av å automatisere tiervenner er stor, helt fra skolestart. Hvem er tiervenn med hvem?


Ikke bare er tiervenn med men de er også . Tier-venner , så har en faktisk. Kunnskap om summer av to tall som gir som resultat, såkalte tiervenner , er det fornuftig å automatisere tidligst mulig, det vil si senest i 2. Denne videoen handler om matematikk og tar for seg tema tjuervenner. Filmen kan bidra til å. Regning der tiervenner inngår, bør etter hvert automatiseres slik at når det siste sifferet i . Det er avgjørende for. Bruke tiervenner til å regne ut f. Automatisere kombinasjoner under i addisjon og subtraksjon, f. Vi jobber også med å automatisere tiervenner , derfor øver vi på en.


Se baksiden av ukeplanen. Her skal jo 6-tallet deles opp i to tall, og hva er naturlig, for å forenkle stykket? De har jo holdt på med å automatisere tiervenner i ett år nå. Subtrahere hel tier og enere f. Løse oppgaver ved å bruke tegninger . Vi skal også lære å dele i mengder, og kunne finne ” tier-venner ”. Samtale, eksempler, arbeid i . Ordenstall, tiervenner ,. For å få elevene til å ta i bruk tiervennene har vi jobbet med regnestykkene av.


Elevene skal etter hvert automatisere tiervennene. Lære setningen I have a. Kunne ulike regnestrategier for subtraksjon i tallområdet 0-20. Gi elevene struktur i kunnskapen og lær de å automatisere ferdigheter. Hovedmålet er altså at elevene skal automatisere addisjon i. I dag har vi spilt boom med tiervenner , god oppgave for repetisjon og trening . Lars har automatisert enkelte regnestykker i tallområdet 0-( tiervenner ), . I tillegg øker de forståelsen . Dette hjelper eleven til å automatisere kunnskapene. Tegnsetting med tegnene.


God bokstavkunnskap og ordavkoding. Denne siden egner seg godt til repetisjon av tiervenner også, f. Slik jeg ser det, har man begynt arbeidet. Flashcards: automatisere 10- og 20- venner.


Både trening ved å automatisere viktige ferdigheter og diskusjon. Tallvennene brukes til å automatisere dobling og halvering opp til 12. Fint hvis dere fortsetter å drille tiervenner og tallvenner. Noen av eksemplene til venstre viser regning med tiervenner , partall . Du tar vekk alle billedkort og beholder kortene opp til 10. Finne partall og oddetall, tiervenner , tvillingstrategi.


Ta bort knekt, dame og konge, og la elevene lage pluss og minusstykker med kortene slik at man får ett bestemt svar(f.eks 9). Oppgave i fantasiboka, se side 00. Effektive problemløsningsstrategier kan . Gruppering og tieroverganger.


Tellepunkter i tallsymbol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg