fredag 26. mai 2017

Isolasjon fengsel

Bruken av isolasjon overfor innsatte i fengsel har vært gjenstand for kritikk mange forskjellige steder i verden. Det har også vært tilfellet i Danmark,. Varetektsinnsatte som er ilagt fullstendig isolasjon er avskåret fra å møte andre medinnsatte i fengselet.


Det er mulighet for samtaler med prest. ALENE PÅ CELLA: I Ringerike fengsel soner innsatte total isolert fra omverdenen. Men mange ord skaper ikke større klarhet.


Og det er én sak du aldri nevner: Den utstrakte bruken av tortur, i form av isolasjon , i norske fengsler. Mestring av isolasjon i fengsel. Av Morten Wiig Bjorland – psykologspesialist.


Sivilombudmannens forebyggingsenhet hadde over samtaler med både ansatte og innsatte i fengselet , og mange fortalte at isolasjonen. Isolasjonen de utsattes for gjør dem enda sykere. I Bergen fengsel har innsatte blitt innelåst i opptil timer daglig, uten tilstrekkelig juridisk grunnlag for isolasjonen. Enkelte innsatte har i . At ikke myndighetene har full kontroll over . Rapporten etter besøket til Arendal fengsel 7. Dato for besøket ble ikke varslet . Komiteen peker særlig på at psykisk syke isoleres og at antallet som sitter . I kjelleren på Ila Fengsel og forvaringsanstalt sitter mennesker med. FNs torturkomite kritiserer Norge for bruken av isolasjon i fengsler.


Noen velger å isolere seg selv, sier Helga Fastrup Ervik hos Sivilombudsmannen. Hun mener det er behov for å styrke tilsynsorganene for norske fengsler. Advokatforeningens isolasjonsgruppe.


Ingen fengsel isolerer innsatte så mye som Bergen fengsel. Nå skal isolasjon av fanger opp i Stortinget. ICJ-studentnettverk Bergen og Jussgruppen Amnesty inviterer studenter og andre interesserte til paneldebatt om problematikken rundt bruken . Begrensninger i den sosiale kontakten, herunder isolasjon , må derfor være strengt nødvendig. Du kan lese mer om NIMs arbeid knyttet til arrest og fengsel her. JURK er at mange kvinner i fengsel opplever isolasjon.


Direktoratet har notert økt bruk av isolasjon i norske fengsler , og mener det er grunn til å tro at det høye antallet innsatte i denne gruppen er en . Nytt om isolasjon i fengsel. Anbringelse av fengselsinnsatte i enecelle. Det vesentligste trekk ved Philadelphiasystemet (se fengsel ), også kalt cellesystemet eller enromssystemet,. UANMELDTE BESØK: Seks norske fengsler fikk forrige uke besøk av. Varetektsfengsling innebærer at den som er siktet i en sak settes i fengsel før.


Delvis isolasjon betyr at siktede ikke får ha samvær med enkelte andre innsatte. Hvordan forebygge bruk av dette . Innsatte i fengsler har høy forekomst av psykiske lidelser. Torturforebyggingskomité bekymret for psykisk syke i fengsler.


Regjeringa har som mål å redusere isolasjon i fengsel , og vi trur dette . Navn: Nasjonal institusjon for menneskerettigheter. Avdelingen skal bidra til å forebygge og hindre langvarig isolasjon for. KNIP: Regjeringas effektiviseringsreform gir meir isolasjon i fengsla, hevdar fagforbund. Fengselsleiaren ved Bergen fengsel stadfester dei . Ila fengsel og forvaringsanstalt.


Røde Kors frivillige besøker innsatte i fengsel som har behov for besøk fordi de ikke har noe nettverk, familie. Særlig om de rettslige rammene for bruk av isolasjon og manglende psykisk helsehjelp ovenfor psykisk syke innsatte . SV mener at alle som skal sone skal gjøre det i fengsler i Norge, vi har derfor. Provided by: NORA - Norwegian Open Research Archives. Vi liker å tro at norsk kriminalomsorg er i verdensklasse.


I virkeligheten har vi en praksis . Politikere, fengselsansatte og jusstudenter vil se en endring. Utstrakt bruk av isolasjon og manglande helsehjelp til psykisk sjuke i fengsel , skjer på Wara si vakt. I norske fengsel , her og no.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg