tirsdag 26. februar 2019

Beskjæring av gamle bærbusker

For best mulige avlinger er det viktig å beskjære bærbuskene riktig. Hvordan beskjære ripsbusker og andre bærbusker. Alle de gamle greinene skal klippes av ved basis, altså helt nede ved . Februar og mars er en fin tid for å beskjære bærbusker. Solbær gir best avling på greiner som er 2-år gamle.


Går du med planer om å . Les her hva gartneren sier om beskjæring av ripsbusker. Du fjerner gamle greiner for å gi plass til yngre . Beskjærer de gamle grenene først. Lurer du på hvordan du skal ta vare på bærbuskene dine i hagen? Her står det en del gamle solbær- og ripsbusker som ikke har fått vedlikehold på. Solbær og rips beskjæres om våren før knoppene kommer.


Det er nå du bør beskjære bærbuskene. Spesielt busker bør skjæres for foryngelse, så ta noen av de gamle grenene selv om jeg vet hvor . I mars og april måned er det tid for å beskjære frukttrær, bærbusker ,. Re: beskjæring av bærbusker o. Mange tror at de bare kan beskjære busker og trær på våren eller sent på høsten. Men det er like greit å ta vekk greiner og kvist nå som du ser . Da bør du bruke høstmånedene til å plante bærbusker. Rips- og solbærbusker bør ikke klippes mye før de er 3-år gamle. Fjeld forklarer hvorfor man bør beskjære bærbusker , ved å ta vekk noen av de eldste greinene.


På våren kan du beskjære rips og solbær. Dropper du beskjæring vil det bli små bær med dårlig kvalitet, og busken vil etter. Ved beskjæring av eldre trær kan man tynne ”kronen” litt og fjerne greiner med feil vokseretning. Høsten er tiden for å beskjære busker og trær.


Rapporter et annet bilde Rapporter det støtende bildet. På bærbusker som for eksempel rips, solbær og hageblåbær skal gamle grener skjæres helt ned til jordnivå tre–fire år etter planting for å få god avling. Et gammelt tre gir både mindre og færre blomster om det ikke blir . Juli, august og september er gode måneder for beskjæring for de fleste busker og trær i hagen.


Gamle og forvokste busker tynnes ut ved å klippe bort de eldste grenene helt nede ved bakken. Mange husker de gamle bærbuskene som tok stor plass, ga små og sure bær og var. Mange gruer seg for å beskjære bærbuskene sine.


Dette epletreet, som er 6-år gammelt , fikk lov å beholde bare én gjennomgående stamme. Flere av bærbuskene i hagen må også beskjæres hvert år. I gartnerens rike i Randesund står bærbusker og frukttrær som flatpakket inntil. Det beste tidspunktet for beskjæring er når bærene er høstet.


Røde og hvite rips har de fleste blomsterknoppene på grener som er 2-år gamle. Hva med det villniset som det ofte blir av bærbuskene ? Eldre busker bør erstattes fordi . Gamle bærbusker som ikke har blitt beskjært noe særlig før trenger vedlikeholdsbeskjæring. Det gjøres ved at du kutter tilbake en tredjedel av . Felling og fjerning av store trær, beskjæring av trær, hekker og busker. Gamle frukttrær og bærbusker kan få et nytt liv ved beskjæring.


Tre-fire Gamle og skadede syrintre langs vei og vei inn til huset ønskes også felt. Evt også vurdering og beskjæring av to gamle ripsbusker. Våren er den store årstiden for å beskjære trær og busker i hagen. Så selv om våren lar vente på seg i år, må du gjerne beskjære trærne nå.


Bytt ut tre-fire gamle grener hver vår, og la de nye bli stående. Mars er tiden for beskjæring av frukttrær. Det gamle frukttreet på bildet til venstre var en utfordring å klippe fordi det var full av kreft.


Det samme gjelder bærbusker og blomster generelt. Bærbuskene klarer også seg selv mye av tiden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg