onsdag 13. februar 2019

Kan man montere lamper selv

Ikke alle lamper kan skiftes selv. Vet man ikke hva man gjør kan man for eksempel montere. Ofte dreier det seg om hva man har lov til eller ikke lov til å gjøre selv. Det er faktisk en del ting du har lov til.


Vanlige lamper kan du selvfølgelig montere selv , og . Har jeg lov til å selv montere kabel og støpsel til en taklampe? Du har lov å montere lampen så lenge den skal plugges i en stikkontakt. Vet man kan få kjøpt kabel med ferdig montert kontakt i ene enden, jordet og ujordet.


Elektrisk arbeid er noe man ofte må ha profesjonelle til å gjøre. Men det er en del ting du har lov til å gjøre selv. Blant annet kan du montere. Her er en oversikt over hvilke arbeider du kan gjøre selv , og hvilke som er viktige at du.


De aller enkleste elektriske tingene fikser du selv ! Det betyr at du kan montere støpsel på ledninger, koble til lamper i tak og lignende. Elektriske anlegg er ingen spøk, bruker man det feil kan det ta liv eller starte brann. Sikker installasjon med elektriker – og hva du kan gjøre selv. Som en hovedregel kan man si at alt som kobles til strømnettet på fast basis må utføres av elektriker.


Når du pusser opp det gamle kjøkkenet må du få en elektriker til å montere ovnen. Du kan henge opp lamper så lenge det skal kobles til strømnettet med en . Som ufaglært, kan du montere ledninger til lamper , støpsler og brytere, samt montere lamper der det er lagt opp for det. Vi gir deg fremgangsmåten. Det kan bli dyrt å prøve selv.


Mangler: man Bytte taklampe selv. Hus, hage og oppussing. Og du kan selv montere ledning, støpsel og bryter til en lampe. Du kan gjøre mye selv , men det er klare regler for hva du skal overlate til fagfolk. Ikke-faglærte har verken lov å legge, montere eller koble til fastmonterte.


Støpsel er en ting man enkelt kan fikse selv , men stikkontakten bør man. Da kan du skifte og koble til lampene som henger i krok fra taket eller lignende. Folk kjøper spotter og varmekabler på butikken, og monterer selv. Installerer man som ufaglært kan man i verste fall få strøm i seg og dø, ved at man kobler.


Har du koblet til en lampe selv , og så tilkaller elektriker, vet ikke . I denne videoen lærer du om kobling av lampe under en åpen installasjon. Dette er sjette video i en. Montering og utskifting av varmeovner som leveres med bevegelig ledning og plugg. Koble til lampetter , bordlamper etc.


Vi får ofte spørsmål fra våre kunder om hva de har lov til å montere av lamper og . Husk at man kan gjerne kjøpe ekstra ledning for å prøve seg frem! Du kan skifte støpsler og montere støpsler på lamper og andre apparater opp til 25. Man skal være litt varsom med å fikse slikt selv hjemme. Med dette sier vi tydelig ifra til alle våre kunder at man er nødt å bruke . Mange har vel opplevd at ledningen til den nye lampen ikke når frem til.


Til og med tilkobling av støpsel til komfyren kan du foreta selv , men ved. Fagfolk blir strenge i stemmen når vi spør hvorfor man ikke kan gjøre mer. Montere og skifte varmeovner hvis de har bevegelig ledning og støpsel. Hva har jeg lov til å gjøre selv av elektrisk montering ? Her kan du bruke lamper som er IP4 og enten jordet, dobbeltisolert eller lavvolt. Det man kan gjøre noe med selv , er enkle ting, som å bytte støpsel og montere en sukkerbit når du kobler til en lampe.


Dersom det er jordet el-anlegg og lampa krever jor kan man ikke. I dag har man vanligvis et antall elektriske apparater, varmeovner, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg