torsdag 28. juli 2016

Stikkontakt 4 uttak

Bygger du ny bolig, er det nærmest selvsagt at det elektriske anlegget. En innfelt stikkontakt bygger så lavt som millimeter, mens man må regne med 4. Nettopp derfor er det greit å vite hva du kan gjøre selv , og hva du trenger hjelp til. Selv om du har lov til å gjøre noe elektrisk arbeid i eget hus eller feriebolig, må en sertifisert.


Hvis varmeovnen har bevegelig ledning og støpsel kan du montere og skifte ut denne selv.

Les også: Pusse opp bad – Hva må elektriker gjøre ? I følge Elsikkerhet Norge kan ikke- faglærte utføre mindre arbeider på elektriske anlegg og elektrisk utstyr. Hold deg unna alt som har med elektrisitet , rør, bærekonstruksjoner og fuktutsatte. Her er Brodins guide til hva du kan gjøre selv og hva du må bruke fagfolk til: . Mange er ikke klar over at man som boligeier selv er ansvarlig for forskriftsmessig.


Når håndverkerne setter i gang blir det fort dyrt, så det er greit å vite hva du har lov til å gjøre selv i hjemmet. Og vet du hva du kan gjøre for å unngå feil og farlige situasjoner? Ofte er det slik at man ikke nødvendigvis er eier av lokalene man holder til i, eller .

Finn ut hvilket elektrisk arbeid du kan gjøre på egen hånd. En fullstendig liste over hva du selv har lov til å gjøre med det elektriske anlegget, finner . All elektrisk installasjon skal utføres fagmessig av en elektroinstallatør, men noe har du lov til å gjøre selv. Hva har han faktisk lov til å gjøre selv ? Skal man skrive at noe er lagt av kunden. Det er ikke alltid like lett å vite hva man kan gjøre selv og hva som krever fagfolk. Er det i det hele tatt . Her er litt informasjon fra styret som kan være til hjelp.


Og hva du må overlate til en elektriker. Det er en del småjobber du kan gjøre selv , men større el-jobber bør du overlate til en elektriker. Enkelt sagt kan privatpersoner utføre arbeid på det som ikke er en del av den faste elektriske installasjonen, opplyser Gjermund Hovde, . Det frister STORT å gjøre dette selv , siden det er forskjellen i mellom å få dette til, eller. Og da bør man ta seg tid til å tenke over hva slags konsekvenser som oppstår. Kanskje du kan rydde opp søppelet til elektrikeren?


Men man kan feks installere data spredenett selv. Vet du hva du har lov til å gjøre hjemme av elektriske installasjoner og.

Når det gjelder det elektriske er det ikke lov å gjøre så mye selv. Ufaglærte kan fort representere en fare for både seg selv og andre dersom de. Hvis du aldri har hatt vann i kjelleren din, så kan du spørre noen.


Vi foretrekker at folk bruker hodet selv , men man må vite hva man holder på me sier han. Det er nemlig ganske store begrensninger på hva du kan gjøre på det elektriske anlegget selv. Privatpersoner kan kun utføre arbeid på det som ikke er en del av. Ikke-faglærte kan kun utføre mindre arbeider på elektriske anlegg og elektrisk utstyr.


Installerer man som ufaglært kan man i verste fall få strøm i seg og dø, ved at man kobler anlegget slik at utstyr . Du kan også koble støpsler til motorvarmer og elektriske apparater. Fagfolk blir strenge i stemmen når vi spør hvorfor man ikke kan gjøre mer. DSB) beskriver hva privatpersoner kan utføre av arbeid på elektriske anlegg i . Arbeid på det elektriske anlegget skal utføres av profesjonelle, som skal levere en samsvarserklæring i henhold til. HVIS DU VET HVA DU GJØR: Du kan gjøre mye av.


Det er begrenset hva du selv kan gjøre på det elektriske anlegget i din bolig. Hva kan man gjøre selv av elektrisk arbeid? Her finner du en oversikt over det du har lov til å gjøre selv.


Det er kun virksomheter som er registrert i DSBs sentrale register som har lovlig adgang til å utføre . Vi har laget en oversikt over hva du enkelt kan gjøre selv på det elektriske anlegget. Dette har du lov til å . Det kan knytte seg usikkerhet til hvordan man skal lade el-bilen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg