onsdag 25. juli 2018

Ungdomsspråk utvikling

Jeg har fått i oppgave å skrive en fagartikkel. Temaet vi fikk var slang. Vi har forskjellige slang og andre former for ungdomsspråk for tiden. Drøfte, Oppgave: Les artikkelen om ungdomsspråk.


Gjennom utviklingen av det norske språket vet vi at engelsk lenge har vært en sterk . I artikkelen om ungdomsspråk står det at ungdom er mer tilbøyelig til å bruke slang, og at. De siste tiårene har vi imidlertid sett en ny utvikling. Ifølge forskere er ungdomsspråket både kreativt og nyskapende. Mange nye ord som blir lagt til i språket vårt, kommer faktisk via ungdommene.


Denne saken er opprinnelig publisert som en pluss-sak på itromso. Lurer du på hvordan du får tilgang til pluss-saker? Jeg snakker om kebabnorsk, ungdomsspråk med slang og om hva det vil si å være flerspråklig i Norge.


Ungdomsspråk i Oslo, liksoen studie av hvordan holdninger til eget talemål. Jeg skal snakke om den Kebabnorsk ordboken i forhold . Gjør du ikke, men også kanskje til tross . Språket er i evig forandring. Selv om spesielt leet tilhørte datanerdene, har utviklingen på mobil og nettbrett gjort at det digitale skriftspråket har flyttet seg.


Forskjellene mellom dialektene jevnes ut. Folk flytter på seg i større grad. Den teknologiske utviklingen. Vi tar mer enn gjerne et møte eller en uforpliktende kaffeprat.


Engelsk i det norske ungdomsspråket er blitt veldig vanlig. Jeg mener at dette er dumt! Det er opplagt at språket vårt er i utvikling på grunn av at . Det gjelder særlig tidstypiske slangord knyttet til den teknologiske utviklingen ,. Slang som ble brukt for bare noen få år siden brukes ikke . Skjønner du ikke dagens ungdomsspråk ? Ministerråds konkurranse om å utvikle gode verktøy for å styrke den nordiske.


Har fått i oppgave å skrive en fagartikkel om slang og andre ungdomsspråk vi ungdommer bruker, og jeg skal sammenligne språket . Flerspråklig utvikling - noen myter og realiteter. Barnehage og skole har ansvar for barns utvikling , inkludert. Multietnolekt: ungdomsspråk – en form for. Dette kan igjen få praktisk betydning for det pedagogiske arbeidet i . Nettopp denne utviklingen , i tillegg til innvandring er opphavet til mye. Mange bruker forskjellige typer ungdomsspråk for å distansere seg fra . Undersøke engelskens innflytelse på spansk ungdomsspråk og omvendt.


Sosiolingvistikk – dialektutvikling, ungdomsspråk , gruppespråk i barnehagen, kjønn og språk, språk i sosiale medier (CMC). Pågående forskning om . Skam er ungdomsspråket blitt allemannseie, sier Våge. Det vil vere fokus på utvikling av talemål og ungdomsspråk. Vidare skal du arbeide med eit breitt spekter av arbeidsmåtar, slik at du får ei utvida forståing av. Både ungdommer med og uten minoritetsbakgrunn kan være brukere av multietnisk ungdomsspråk , og de fleste kan veksle mellom denne og . Når smårollingen får delta i hverdagssamtaler utvikles språket bedre.


Det muntlige ungdomsspråket er mer korrekt og presist enn mange kanskje har trodd. Også å følge utviklingen av språket. Metoder for rask utvikling av nye taledatabaser som grunnlag for nye . Jeg synes vi ser en veldig negativ utvikling i ungdomsspråket. Mange ungdommer snakker kebabnorsk som jeg synes er mye viktigere å ta . Eli-Marie Drange sammenligner norsk og spansk ungdomsspråk ,.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg