torsdag 23. juli 2015

Rare norske ord

Hva er det morsomste eller rareste ordet du vet på norsk ? Språket vårt inneholder mange rare ord. Vi har hoved dialekter østlandsk, vestlandsk, . Takk til de som har gitt meg disse norske ordene. En litt morsom ting er at mange av de rare gamle dialektordene våre lever i beste.


Det norske språket er beriket med utrolig mange ord , ikke ulikt alle andre språk.

Men en del norske ord er rett og slett umulig å direkte oversette . En liste på ti norske uttrykk som engelsk . Rare norske ord og uttrykk Det gjeld orda jorde og gjerde. Og resultatet blir halvt det eine og halvt det andre. Vi skal mimre og kose oss. Samler litt på morsomme og rare ord og uttrykk, så gjerne del hvis du har noen. Fort gjort i en port med buksa bort!


Her er syv av våre favoritter. Jeg starter hvertfall med et ord jeg synes er hysterisk morsomt, og det er.

Disse ordene blir brukt i det norske språket og syns de er litt rare ! Mange norske ord er i ferd med å forsvinne fordi samfunnet blir mer og mer moderne. Vet du hva en floppydisk eller hesje er? I norsk språk er det fritt fram å lage nye ord. Hei, det har seg sånn at jeg syns det er noen ord som bare er rare vet.


Det finnes noen ord og uttrykk som man rett og slett ikke har et ord for. Tyskerne har omdøpt dette og kalt det kommerspeck som på norsk er oversatt til . Komplett ordliste over alle ord og uttrykk på Saga Blott. Dette er et uttrykk du kan bruke hvis du blir skikkelig overrasket. For eksempel hvis Norge vinner over Tyskland i fotball, søsteren din plutselig.


Sjølv om eg saknar enkelte ord frå bokmålet, så har nynorsk likevel visse unike ord som er gøy å. Det lengste ordet må være et sammensatt ord. Dette kan en drive på med så lenge en vil,. SIDE2): Når en flytter fra Sverige til Norge, møter man en kultur og et språk som ligner det svenske, men som likevel skiller seg ut på mange . Forsøg paa en samling af saadanne rare norske ord , som gemeenlig ikke forstaaes af danske folk. GAMLE ORD : Medieforsker Jens Barland fikk massiv respons da han.


Derudi fandt jegen god Deel saadanne Or somhidindtilikke vare. Mogle Ark, somen ustuderet, .

I jordbruksoppgjøret forhandler norske bønder med Staten om hvordan . Norske Ord , tilsendt et MSS. X , samlede og forklarede af Prof. I skolen opplevde jeg at uvanlige ord i nynorsk eller dialekt kunne skape. Svaret får du i StudentTorgets dansk- norske ordliste. Her får du en innføring i noen danske ord og uttrykk som kan komme til god nytte under studietiden i . En bok man kan plassere i lomma hvor man oppbevarer . Noen vrir bevisst på ord og uttrykk, men så kan det være noen som . Under har jeg samlet noen ord og uttrykk du får bruk for når du befinner.


Dette er alle ord på inntil fem bokstaver som står i NSF- ordlisten , inneholder C. I dag skal det handle om vakre ord – og kommentarfeltet er åpent for forslag. Et ord som er på vei ut av det norske språk – som samtidig er . Grand établissement (sider). Sider i kategorien Franske ord og uttrykk. Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien.


HERLIGE DIALEKTER: Det kan skrives hundrevis av bøker om norske dialektord- og uttrykk. Og du skal ikke lete lenge for å finne ord som gir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg