onsdag 31. august 2016

Beskrivende varemerke

Med beskrivende mener vi eksempelvis at varemerket sier hva du produserer, eller forteller om egenskaper eller kvaliteter ved varen eller . At et varemerke er beskrivende , vil si at det bare foreteller noe om varen eller tjenesten. Et varemerke sitt formål er å identifisere den virksomhet som markedsfører varen ovenfor kunden. Et beskrivende merke vil ikke være egnet til å . Hva er et beskrivende varemerke , og hva innebærer det? Et varemerke er et kjennetegn for varer og eller tjenester som er egnet til å peke ut kommersiell.


Sterkt Suggestivt Svakt Beskrivende. Hvis du ønsker en slik beskrivende tekst i varemerket ditt, må du . Et varemerke som i utgangspunktet er beskrivende eller mangler særpreg kan gis enerett gjennom innarbeidelse dersom det har blitt godt kjent som noens . Der er det et krav om at varemerket er særpreget og ikke beskrivende. I utgangspunktet kan et varemerke som er beskrivende få særpreg . De vanligste varemerkene er ordmerker og figurmerker (logoer), men et. Et registrert varemerke kan ikke være bare beskrivende. Dermed kan det ikke oppnås beskyttelse for ren tekst som brukes for å beskrive en vare.


De som velger beskrivende varemerker , må finne seg i at andre aktører velger navn som ligger tett opp mot deres navn, skriver advokatene . Kenneth Bech, Rådgiver. I tillegg: – Ikke være beskrivende. For å bli registrert, må varemerket ha et visst særpreg og ikke være beskrivende for de varer og tjenester det skal brukes for. Maarud og hevdet at POTETGULL var et ugyldig varemerke siden det er både generisk ( beskrivende ) og at det er degenerert som . Varemerket søkes beskyttet for . For Høyesterett frafalt staten anførsler om at merket var beskrivende og derfor.


Hvis du planlegger å drive som elektriker basert i Horten og søker om å registrere et beskrivende varemerke som Elektrikerbedriften Horten, . Send spørsmål om patent, design- og varemerke - beskyttelse til. Vern for et varemerke kan du oppnå på to. NRK har i ekspressfart fått registrert ordet Skam som varemerke hos. Innehaver av et varemerke kan ikke nekte andre å bruke et varemerke som en beskrivende betegnelse i alminnelig språkbruk! På denne måten unngår du ubehagelige overraskelser ved at varemerket ikke lar seg beskytte, f. Søkes foretaksnavnet også registrert som varemerke , og det aksepteres til . Det kan heller ikke bare være et beskrivende ord som f. Unngå rettighetstap: Beskytt din bedrifts navn og varemerker.


Waterproof - beskrivende navn må delesWaterproof-dommen fra den danske . For at et varemerke skal kunne registreres må det etter varemerkeloven §§ og 14. For det andre skal det sikre at vanlige og beskrivende tegn som andre . Man har jo vært kjent med at potetgull har vært brukt beskrivende , sier. Denne logoen og teksten i kombinasjon er et registrert varemerke ,. Telemarkskanalen – et godt varemerke ? Slike navn er mindre beskrivende , men åpner mer for assosiasjoner. Mange er usikre på hva som er forskjellen mellom varemerke , domene,. Et kort, godt og beskrivende domenenavn gjør det enklere for dine kunder å huske . Det er like viktig å beskytte sitt varemerke som å installere alarm – og det bør altså.


Dersom ditt serveringssted har et rent beskrivende navn som Sentrum . Hva kreves for å kunne opparbeide rettigheter til et varemerke ? Ved innarbeidelse kan også beskrivende ord registreres som varemerke. For å få eit merke registrert som varemerke må merket vere egnet til å skille. Det ble derfor anført at Route var beskrivende og manglet særpreg siden.


Slik unngår du å gå i fellen når du skal registrere et varemerke. Navn som er beskrivende for produktet eller tjenesten kan ikke registreres. I dette ligger et krav om særpreg og at varemerket ikke skal være rent beskrivende.


Saken gjaldt særlig det siste punktet, altså at varemerker. Les om hvordan det å ikke vite hvordan man registrerer et varemerke kan være en tabbe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg