torsdag 22. desember 2016

Kebabnorsk tekst

Kebab-norsk er bare for moro. Vi bruker det for å tulle når vi er sammen med venner. Når vi går inn i klassen igjen så snakker vi ikke slik, sier Nimo Mohamed.


Unge fra innvandrerbydeler har sin helt særegne språklige sjargong. Tonefallet er litt stakkato, litt røffere enn i vanlig norsk dagligtale. Man dropper småord for å. De som faktisk snakker sånn. På Tøyen i Oslo bruker vennene Zahra, Zahra og Lubna ord som lø, tert og sjmø.


Her får du lese mer om kebabnorsk og når . SMS og skriftlig kommunikasjon . Sist gang det dukket opp en slangordbok her i landet var . Hvordan er en tekst satt sammen? Tekst og samfunn - innledning. Danny fra Holmlia liker ikke ordet kebabnorsk.


Han skulle gjerne ha sett at det heller kaltes holmliansk, hører vi i TV-serien Dialektriket. Hva er spesielt med språkføringen i teksten ? Søk og finn flere ord på såkalt “ kebabnorsk ” eller multietnolekt. Lag en ordliste på 5-ord. Hva gjør det med teksten når den er skrevet på kebabnorsk ? I dokumentarserien Glatte gater møter vi fire av medlemmene i hiphop-gruppa Minoritet som skriver tekster og rapper på kebabnorsk.


Dette begrepet er hovedsakelig brukt om innvandrerungdommen i Oslo. Forstår du kebabnorsk ? Hør ungdommen diskutere den spesielle snakkemåten. Resultatet blir kebabnorsk , som bryter med både forventet ord- og språktilfang.


Her er det kebabnorske ord som kommer fra forskjellige språk og miljøer. Det er forskjellige grupper som bruker forskjellige typer kebabnorsk. All bruk av bilder, tekst , lydfiler eller video fra bloggen må avtales med . Ei stor undersøking av bruken av slangord.


Uttrykksmåten blir meir munnleg enn i ein vanleg skriftleg tekst. Mange bruker dialekten sin, og ein . Blikket innenfra gjør teksten interessant. Finnes det folk som snakker så gjennomført kebab-norsk ? Hun har skrevet romanen på det mange kaller kebabnorsk. Dette er en film om et lite stykke norsk samtid fortalt med mye humor, sjarm og masse fet musikk. Noen eksempler på kebabnorsk er sjpa, som betyr kult, flusa betyr.


Denne teksten er en blanding av radikalt bokmål, dialekt og kebabnorsk. En annen øvelse er å forsøke å putte bestemte fagord inn i en kort tekst. Groruddalen, der artistene . Hva kjennetegner det norske multietnolekt ( kebab-norsk ) når det gjelder ordvalg,. Med bakgrunn og analyse av språk i tekster som viser norsk multietnolekt. Ta quizen lenger ned i teksten.


At fossiler ikke forstår er jo litt av poenget med dette gruppespråket. Med sin autentiske sjargong snakket deltagerne . Skriv ein samanhengande tekst på om lag 2ord. Før du leser teksten , skal du svare på disse oppgavene: Se på bildet. I hvilke områder eller grupper er det vanlig å snakke eller skrive kebabnorsk ? Lurer du på noe om språk?


Da er Språkrådet et godt tips. Les følgende avisartikkel fra NRK. Tasta meldinger som ikke kunne sendes, og viska ut teksten når de . Det blir Shakespeare-rap på kebabnorsk , og break til Prokofjevs.


Forente Minoriteter har gjendiktet Shakespeares tekst til kebabnorsk. Men ordet ” kebabnorsk ” får også innvandrernes språk til å fremstå som en gal . Molde slo Rosenborg for første gang på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg