Allerede første kvelden hos Iras familie, fikk vi se rå multer , tyttebær og blåbær fra. Altså ikke sukker, varme eller konservering av noe slag. Teknikken er primært tenkt brukt i konservering av planten i land hvor den . De kan være vanskelig å finne, og det gjør de gyllengule, myke og saftige bærene spesielt . Mengder av molter - i alle fall i mange deler av landet, meldes det om. Her er Reiseradiolytternes tips til hvordan de best skal nytes.
Denne siden omhandler norges dyreste bær: multene , og er dedikert til alle de som hvert år begir seg ut i skogen og på fjellet for å lete etter . Oppgåva går ut på å konservere to produkt. Ein kan velje mellom safting, sylting eller hermetisering av ulike frukter, bær eller grønsaker. Ein fin sommarkveld på fjellet for å plukke molter til årets syltetøy og. SINGELFRYSING: Hvis du kun er opptatt av konservering , er det ingen . Blåbær, tyttebær eller molter kan man selvfølgelig finne i utmark litt avhengig av hvor i landet man befinner seg. Best egnet til konservering.
Multe , målt, målte, myrebær. Naturlig konservering : Tips: Både sitron og tyttebær inneholder pektin, som har konserverende egenskaper. Ved å tilsette litt sitronsaft eller . Konservering av mat har foregått gjennom alle tider og i mange. Kjøtt, fisk og multer anrettet på treplanker sammen med en samisk kniv.
Når våre forfedre skulle konservere maten ble de tvunget til å. Rips, bringebær, stikkelsbær, solbær, multer og blåbær er fine eksempler. Det kan kjennes litt klissete . Molter : Høyt innhold av vitamin E og C. Hvis det var et godt år for multer , kunne man gjennom konservering sikre at man hadde multer også neste år. Det var nemlig ikke sikkert at det ville være like . Benzosyre finnes naturlig i bl.
Dersom du som forbruker vil kjøpe en gele med mindre sukker, da må du akseptere at . Slike stoffer brukes derfor til konservering av næringsmidler. Vær klar over at det er spesielle regler for å plukke multer i Nordlan Troms og Finnmark. I disse fylkene kan ikke multer på multebærland . Labels: bringbær, bær, melkesyregjæring, molter , oppskrift, trinn for trinn. At molter har fått betegnelsen skogens gull er nok ikke tilfeldig. Når det gjelder konservering og bruk av molter , er det for mange bare en ting . Mange kjøper eller har høstet multer til julen.
Ofte ligger disse i store litersspann og du trenger kanskje ikke bruke alt i multekremen. Noen typer frukt og grønt er mer egnet til lagring eller konservering enn andre. Min svigerinne har plukket multer i høst og jeg var så heldig å få en boks til forrige helgs middag. Og av det ble det multe brulee med marinerte . Moderne og klassisk utstyr som gjør bærsankingen lettere og morsommere. Blåbær, krekling, multe , tyttebær, tranebær, einebær, aronia, rognebær mm bare.
O persoană a fost aici. Vi är specialister inom konservering och. Sanking av multer , tyttebær, blåbær og krekling. I samisk matkultur er det vanlig å konservere en del av maten. Her i stilig dressur med multe og høstens frukter.
Eksakt når speking blir tatt i bruk som konservering er vanskelig å tidsfeste. Enkelte bær har naturlig konserveringsmiddel i seg, som multer , rognebær og tyttebær. De kan holde veldig lenge, med veldig lite konservering.
I tillegg finnes også oppskrifter på chutney, pickles og marmelader og oppskrifter på konservering av tyttebær, blåbær, multer og hyllebær.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.