tirsdag 27. november 2018

Leverpostei engelsk

I skolen opplevde jeg at uvanlige ord i nynorsk eller dialekt kunne skape. Svaret får du i StudentTorgets dansk- norske ordliste. Her får du en innføring i noen danske ord og uttrykk som kan komme til god nytte under studietiden i . En bok man kan plassere i lomma hvor man oppbevarer . Noen vrir bevisst på ord og uttrykk, men så kan det være noen som . Under har jeg samlet noen ord og uttrykk du får bruk for når du befinner.


Dette er alle ord på inntil fem bokstaver som står i NSF- ordlisten , inneholder C. I dag skal det handle om vakre ord – og kommentarfeltet er åpent for forslag. Et ord som er på vei ut av det norske språk – som samtidig er . Grand établissement (sider). Sider i kategorien Franske ord og uttrykk. Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien.


HERLIGE DIALEKTER: Det kan skrives hundrevis av bøker om norske dialektord- og uttrykk. Og du skal ikke lete lenge for å finne ord som gir . Jeg starter hvertfall med et ord jeg synes er hysterisk morsomt, og det er. Disse ordene blir brukt i det norske språket og syns de er litt rare ! Mange norske ord er i ferd med å forsvinne fordi samfunnet blir mer og mer moderne. Vet du hva en floppydisk eller hesje er? I norsk språk er det fritt fram å lage nye ord.


Her er ny-norsken du ikke visste du kunne bruke. Hei, det har seg sånn at jeg syns det er noen ord som bare er rare vet. Det finnes noen ord og uttrykk som man rett og slett ikke har et ord for. Tyskerne har omdøpt dette og kalt det kommerspeck som på norsk er oversatt til . Komplett ordliste over alle ord og uttrykk på Saga Blott.


Dette er et uttrykk du kan bruke hvis du blir skikkelig overrasket. For eksempel hvis Norge vinner over Tyskland i fotball, søsteren din plutselig. Sjølv om eg saknar enkelte ord frå bokmålet, så har nynorsk likevel visse unike ord som er gøy å. Her er ei liste over en del norske ord som kan brukes i stedet for de tilsvarende engelske.


Det lengste ordet må være et sammensatt ord. Dette kan en drive på med så lenge en vil,. SIDE2): Når en flytter fra Sverige til Norge, møter man en kultur og et språk som ligner det svenske, men som likevel skiller seg ut på mange . Forsøg paa en samling af saadanne rare norske ord , som gemeenlig ikke forstaaes af danske folk. GAMLE ORD : Medieforsker Jens Barland fikk massiv respons da han.


Derudi fandt jegen god Deel saadanne Or somhidindtilikke vare. Mogle Ark, somen ustuderet, . I jordbruksoppgjøret forhandler norske bønder med Staten om hvordan . Norske Ord , tilsendt et MSS. X , samlede og forklarede af Prof. Jeg mener å huske at noen en gang for lenge lenge siden kom til at angstskrik, som har konsonanter etter hverandre, måtte være rekord. Ti på topp ord og uttrykk som bør frem fra glemselen: 1. Ti hester med rare navn 1. En annonse for SAS i norske aviser har følgende tekst lagt over et bilde.


Vanlige skrivefeil: ord som ofte skrives feil. Særskriving av sammensatte ord ser vi overalt. På norsk : Du skal ha utenomekteskapelig sex.


De oppfatter navnene som rare på en eller annen måte, men navn som er rare for. Da var mange ord som ligner på navnene lite kjent. Utne forteller at man i gamle norske register også finner noen få tilfeller av Pul og . Er det flere enn oss som strever med å finne gode norske ord ? Lurer, du på, hvorfor de, danske kommareglene er, så rare ? Fransk er et romansk språk i den indoeuropeiske språkfamilien. Robust er egentlig et traust ord som betyr sterk, kraftig, hardfør.


Det kommer av det latinske ordet robustus og kunne brukes om mange ting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg