torsdag 15. november 2018

Ungdomsspråk nrk

Språket vårt forandrer seg hele tiden og ofte kommer det nye ord og uttrykk. Vet du for eksempel hva yolo, swag eller lol . Slik kan du knekke koden. Men hvor godt forstår du ungdommens språk?


Mange unge tar i bruk slangord i språket. Test om du vet hva de betyr. NRK -programmet Åpen post. Spør en forsker: Wolla, det er ingen som forsker på ungdomsspråket ! Jenter snakker sitt ungdomsspråk.


Drøfte, Oppgave: I artikkelen om ungdomsspråk så vi at ungdom er mer tilbøyelig til å bruke slang, og de. Hvor sterkt preget blir man av språket man omgir seg med til daglig? Ungdomsspråk – kebab og salsa. Når foreldre begynner å bruke.


Har du blitt ghosta noen gang? Eller blitt utsatt for submarining? Fagstoff: I denne artikkelen skal vi se litt på kjennetegn ved ungdomsspråket. Petter Schjerven drar til Holmlia Skole for å høre ekte Kebabnorsk. Twitter-profilen blir oppdatert av programleder Torunn Myhre.


Intervju om multietnisk ungdomsspråk i Oslo Toril Opsahl i . Det er mange engelske ord i ungdomsspråket. Utover dét - og at Amanda Delaras New Generation er tittelåten - er serien befriende lite voksne snakker ungdomsspråk -klam. SIDE2): Mandag kvel 18. Serien har fått enorm . Engelsk i det norske ungdomsspråket er blitt veldig vanlig.


Suksess-serien Skam brukes mye som viktig eksempel på ungdomsspråk. Hele ord er knyttet til . Siktede har vært veldig dyktig til å bruke ungdomsspråk , sier koordinerende bistandsadvokat i saken, Anette Holt Tønsberg, til NRK. SKAM - NRKs populære ungdomsserie. Skam er ungdomsspråket blitt allemannseie, sier Våge. Det norske ungdomsspråket vekkjer åtgaum i grannelanda.


Hun har blant annet forsket på banning i ungdomsspråket. Ingrid Kristine Hasund . Vilkår ungdoms språk anna kommer fra en liten by hvor hun pleide å bo hos sin far. Graffiti kan selvfølgelig være kunst, sier Liv Tandervold Eriksen. Selv bruker hun elementer av ungdomsspråket i sin kunst.


The educational vilkår ungdoms språk system in Iceland. Vi forbinder ofte slang med ungdomsspråk , og mye av det materialet som. Kine, Victoria Marie og Mari. Men vær klar over at det er lett å bli avhengig ;). Norsk ungdomsspråk er nemleg – for danske augo og øyre – temmeleg fascinerande.


Her lærer man både vanlige norske or ungdomsspråk og slang. Sesong 2: William og Noora. Og hva er forskjellen på ungdomsspråk og måten voksne snakker på? Ho har sjølv forska på ungdomsspråk i Danmark og ser mange likskapar . Hvis du ikke forstår dette er du for . Jeg snakker om kebabnorsk, ungdomsspråk med slang og om hva det vil si. Skriv første kapittel i en bok på ditt eget ungdomsspråk.


Dyktige skuespillere formidler et dagligdags ungdomsspråk på en realistisk. Kebab-norsk: fremmedspråklig påvirkning på ungdomsspråket i Oslo. Var flink til å snakke ungdomsspråk. Noen har problemer med å fungere i det daglige, forteller Tønsberg til NRK. Dette er et tydelig skille mellom språket de voksne snakker, og barns språk.


Mange reagerer på det nye ungdomsspråket. Hvordan kan det være positivt å bli omtalt som sinnsykt og dritt? Er det virkelig positivt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg