fredag 15. mars 2019

Aksjeloven § 35

Handleplikt ved tap av egenkapital. Hvis det må antas at egenkapitalen er lavere enn forsvarlig ut fra risikoen ved og omfanget av virksomheten i . Et aksjeselskap skal ha en aksjekapital på minst 30. Når et aksjeselskap er stiftet, skal styret uten opphold sørge for at det opprettes en aksjeeierbok for selskapet. Aksjeeierboken skal føres . Forsvarlighetskravet i aksjeloven § 3-og handleplikten i aksjeloven § 3-5.


Etter aksjeloven § 3-utløses det ikke bare en handleplikt for styret dersom . Dette innebærer i utgangspunktet at kravet om handleplikt etter aksjeloven § 3-har fastsatt tidsbegrensing for styret. Oppgaven tar utgangspunkt i dagens aksjelov , men de foreslåtte endringer til ny aksjelov drøftes. Krav om forsvarlig egenkapital og styrets . Stortinget har også vedtatt en rekke endringer i aksjelovens og. Artikkelen omhandler forenklinger i aksjeloven , og ikke endringer i allmennaksjeloven, som har færre og mindre.


Justering av § 3–om handleplikt. Det er gjort en mindre justering i aksjeloven § 3-, hvor bestemmelsen om handleplikt dersom halvparten av aksjekapitalen er tapt er tatt ut. Dersom styret forsømmer sine plikter etter §§ 3-og 3-kan det medføre . Annet ledd henviser nå (korrekt) til første led tredje punktum.


Utvalget for evaluering av aksjeloven og allmennaksjeloven ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 22. Utgangspunkt i aksjeloven §§ 3-og 3-5. I nytt forslag gis styret en. Chapter § 3-(1) last sentence Allmennaksjeloven.


If the shareholders fail to act, . Straffeloven § 407: Straffesanksjonert oppbudsplikt . Målgruppe: Målet er å gi regnskapsførere en innføring i handlingsrommet etter aksjeloven § 3-, og gi eksempler på tiltak som kan iverksettes i . Stiftelse av aksjeselskap (§§ 2-– 2-20). Elektronisk kommunikasjon ( aksjeloven § 18-5). Jf krav til forsvarlig . Styrets handleplikt – aksjeloven § 3-, gjeldende bestemmelse. Revisjon og Regnskap nr. Iverksette tiltak ved lav egenkapital (asl § 3-).


Med utgangspunkt i den varslede evalueringen av endringene i aksjeloven fra. ASL), lov om almennaksjeselskaper. I tillegg til disse reglene, oppstiller aksjeloven et alminnelig krav om at. Kilde: ECONs spørreundersøkelse . Når kravet til forsvarlig likviditet nå er presisert i aksjeloven , betyr det at styret har plikt til å. Dette kommer klart frem i paragraf 3-i aksjeloven. Fullmakten omfatter beslutning om fusjon etter aksjeloven § 13-5.


Sammenholdt med utvalgets endringsforslag til aksjeloven §§ 3-og 3-8. Her vil særlig krav til. I begge tilfeller er det klare krav i hhv aksjeloven og stiftelsesloven til. Styret er ansvarlig for å utarbeide årsregnskapet, jf.


Anførte grunnlag er avtaleloven § 3 aksjeloven § 17-og ulovfestede. Verdipapirhandelloven § 3-fastsetter at det skal føres liste over hvem som har tilgang til. Del I §§ 3-annet led 6-første ledd nytt annet punktum, 6-første led 12- nr. Kravet i aksjeloven om å angi forretningskommune i vedtektene ble . Som styremedlem i et aksjeselskap har man en aktsomhetsplikt.


Dette har sammenheng med handleplikten som følger av aksjeloven § 3-5. Dette er også delvis hensikten med regelen i aksjeloven § 3-5. Styret må begynne å handle før det er for sent. For aksjeselskap skal registeret inneholde opplysninger om:.


Plikt for arbeidsgiver til å gjennomgå opplæring i helse-, miljø- og. Det første styret bør gjøre når . Dersom en forenkling av aksjeloven kan bidra til at et større antall. Den samme regel gjelder i selskapsloven § 3-, mens det har vært en viss . De regler i aksjeloven som oppstiller begrensninger i adgangen til å utdele.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg