mandag 25. mars 2019

Epletre sorter

Hvilke sorter som bestøver hvem, vet vi det meste om i Hagelan slik at du skal være trygg på at det epletreet du kjøper, skal være det beste i . Familietre er podet med sorter epler på samme tre. Gir epler over en lengre periode og mulighet for flere sorter i en hage med liten . Familieepletre med tre ulike sorter podet på samme tre. Passer fint i små hager med liten plass. Plantes i veldrenert og næringsrik jord.


Hvis du skal plante epletre bør du gjøre det på høsten. Her er tre kjente og kjære sorter som er hardføre nok til å trives de fleste steder i landet . Hvilket epletre du velger er en avgjørelse som vil kunne følge deg resten av. Selv er Utengen i gang med å lage hekk av tre sorter epletrær: . Du får også epler til forskjellige tider og med forskjellige farger på . Epletre (Malus pumila, ofte feilaktig kalt Malus domestica) er et løvfellende tre i. Han anbefaler Aroma og Discovery som to skurvsterke sorter.


Plasseringen av epletreet bør ikke overlates til tilfeldighetene. Mange drømmer om å sitte under et frodig epletre som strekker sine lange. Søyleepletrærne kommer både i sorter med spiselige epler, . Epletrær bærer ikke frukt lett av seg selv, og det trengs minst to sorter trær som blomstrer på samme gang for å gi en god avling.


Krysspollinering via insekter, for. Re: Hvilken sort epletre. Aroma og James Grieve er to gode sorter men jeg kan og nevne . Formering av gamle sorter epletre 5. Veit du eigentleg kva eit epletre er? Slik import er tidkrevjande og får du ikkje gode nok tre kan . Til sammen finnes rundt 4gamle sorter av epler, pærer, plommer og. Nå skal det bli flere av sorten.


Snart har du et epletre med to sorter. Hans store stolthet var et epletre med sorter epler. Idag skal du få se poding av frukttrær på video. Tenker du at det ser vanskelig ut, og at det kun fungerer for.


Alt som har med epler å gjøre! Når du skal velge epletre , har du mange mulig-. Da jeg flyttet inn i huset for år siden var det et stort flott epletre nederst i hagen. Jeg hadde aldri hatt et epletre selv før, podekvist med ny sort.


Ifølge Ladstein finnes det også sorter som er utviklet for å vokse smått,. BRUK STOKK: Skal du plante et epletre , bør du støtte det opp med en . Et nytt epletre av en gammel sort , eller en gammel sort på et eksiterende epletre kan enkelt oppnås ved poding. Og det går an å gjøre for hvem . Vi har familie epletre. Bla blomster, frukt og skudd er purpurrøde, men blomstene falmer fort.


Jeg har lyst på et tre, og jeg tror det blir et epletre. På Plantasjen har jeg sett epletrær med to og tre sorter på en stamme. Noen sorter er gode pollensorter for andre, og noen kan stå alene, sier Hilmersen.


Det finnes mange sorter. Hun forteller at pollineringen oftest ikke er et problem i et . Epletrær er ikke selvfertile, det betyr at du må ha to forskjellige sorter for å få frukt. Med forskjellige sorter epletrær i hagen kan du gomle egne epler fram til.


Men skal du plante epletre , trenger du minst to sorter for å få frukt . Sorten blei siden spreidd over størsteparten av Vest- . I denne artikkelen vil vi se på en av de mest populære sommervarianter - Silver . Her er noen prakteksemplarer av sorten Summer Red. Flere sorter frukttrær trenger bestøvningssorter. Man må da velge to ulike sorter.


Trærne bør stå innenfor en halv kilometer og kan gjærne stå i naboens hage. Vi plukker ut de sortene som vi har tro på vil gi god avling - og har i tillegg inne noen. Når det gjelder epletre så må det være to sorter for å kunne gi avling.


Et familieepletre er noe så genialt som et epletre med ere sorter på et.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg