onsdag 27. mars 2019

Oppbevaring luftvåpen

Arbeidet har pågått lenge og jeg vil oppfordre alle som driver . Justisdepartementet vedtok ny våpenforskrift 1. Forbud mot erverv av særlige typer skytevåpen – våpenforskriften § 3. For noen uker siden satte et offentlig utvalg, bestående av politimyndigheter og interesseorganisasjoner, ned et forslag om å endre . Antall registrerte private skytevåpen i Norge har økt de siste fem årene. Om det bør vedtas en ny våpenlov eller om det er tilstrekkelig å gjøre.

Psykologforeningen er positiv til at det foreslås en ny våpenlov. Skapet skal være fastmontert. Forskriften er, etter. RETTELSE: Nettavisen skrev i første versjon av denne saken at den nye våpenloven gir politiet rett til å utføre kontroll av våpeneiere uten . Varsel fra POD om hvordan den nye våpenforskriften vil videreføre det som er vedtatt i ny våpenlov. Alle tidligere godkjente halvautomatiske rifler til øvelses- og.


Nye og strengere regler vil berøre over 30. Nordland og Sør- Troms.

Tallet på våpen som er lov å eie blir redusert, . Endringer i rutiner for kjøp av geværløp som følge av ny våpenlov. På grunn av den nye våpenloven. Gruppen foreslår videre å myke opp bestemmelsene om utlån, slik at forslag til ny våpenforskrift §§ 16-og 16-nå gir . Ny våpenforskrift for DFS skyttere.


Vidar Nilsen er jaktskytterkonsulent hos NJFF og har vært sentral i arbeidet med å få på plass en god våpenlov for norske jegere . NETTAVISEN): Saken er korrigert. Kravene til oppbevaring av våpen blir strengere, og regelverket blir klarere. NV vil her presentere de forslagene til ny våpenlov som vil berøre oss sportsskyttere. Dette forhåndsvarselet skal i henhold til våpenforskriften § 22-være . Gjennomgang av gjeldende våpenlovgivning og forslag til ny våpenlov (PDF). Solberg-regjeringen la frem forslag til ny våpenlov på fredag.


Der kom det frem at de ønsker å forby våpenet som Breivik brukte 22. Nå strammes det inn for halvautomatiske rifler, sier Liv Gustavsen, som er medlem av Stortingets justiskomité. Det er viktig å hindre at uegnede personer får tak i skytevåpen. Med den nye våpenforskriften blir det strengere kontroll med skytevåpen i privat . NJFF har samlet svar på flere relevante spørsmål sendt inn til NJFF etter at forslaget til en ny våpenlov ble klar 1.

Nedenfor er utdrag av våpenforskriften §Erverv av luft- og . Nå er den nye våpenforskriften offentliggjort. Dere finner den på nettsiden til Justis- og Politidepartementet. Hva tror dere fortolkningen av §vil . Når ny våpenlov trer i kraft vil flere halvautomatiske skytevåpen bli forbudt. Eier du et våpen som blir forbudt, må du i løpet av tre år kvitte deg . Prosessen med utarbeidelse av ny våpenlov er påbegynt.


Med denne vil det også bli utarbeidet en egen våpenforskrift for Svalbard. Bak utkastet lå et samarbeid mellom . Våpenutvalgets anbefaling . I dagens våpenforskrift er halvautomatiske rifler godkjent for å eie . Regjeringen varsler ny våpenlov, men flere partier er mot et totalforbud. Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) frykter at den nye våpenforskriften vil opprettholde forskjellsbehandlingen som norske jegere i dag . En sentral endring er at krav til oppbevaring i . Tiden man hang rifla eller hagla på veggen er over. Oppbevaring av våpen i det private hjem skal gjøres etter forskriftsmessig . Før helga sendte Politidirektoratet ut ei liste med navn på forskjellige våpen som antakelig vil bli forbudt når den nye våpenloven trer i kraft.


Den nye våpenforskriften er utarbeidet av Justis- og politidepartementet. Etter våpenforskriften § er visse knivtyper forbudt, blant annet stiletter og springkniver. Forfatteren mener forbudet er uklart, særlig etter . Har du ett eller flere registreringspliktige våpen må du gå til innkjøp av godkjent våpenskap.


De nye forskriftene fjerner . Fullstendige lister over omfanget av produkt finn du i våpenforskrifta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg