tirsdag 15. september 2015

Aksjeloven § 36

Et aksjeselskap skal ha en aksjekapital på minst 30. Utdeling fra selskapet mv. Transaksjoner mellom selskapet og aksjeeiere mv. Krav til egenkapitalen.


Selskapet skal ha et styre med ett eller flere medlemmer. Lov om aksjeselskaper ( aksjeloven ). Styret velger selv sin leder når denne ikke er valgt av generalforsamlingen. Utvalget for evaluering av aksjeloven og allmennaksjeloven ble oppnevnt ved kongelig resolusjon 22. Aksjeloven § 3-- hovedbestemmelse. I aksjeloven § 3-andre ledd 1. Velges av selskapsmøtet.


Ansatterepresentasjon jf. Saksbehandlingsregler basert på aksjeloven. Forskrift om unntak fra aksjeloven § 8-og allmennaksjeloven § 8-10. Bakgrunnen for endringene som er vedtatt av Stortinget er i hovedsak at den teknologiske utviklingen har gitt nye muligheter for effektivisering.


Både aksjonærene, styret og selskapets medkontrahent må være oppmerksomme på regelen i aksjeloven § 3-om avtaler mellom aksjeselskap eller . Dette er et grunnleggende selskapsrettslig prinsipp, som i aksjeloven er lovfestet i aksjeloven § 3-(1). Regelen der er at utdeling fra selskapet . Gir en oversikt over de grunnleggende reglene i aksjeloven. Av aksjeloven § 3-(1) fremgår det at utdeling fra selskapet bare kan foretas etter reglene om utbytte, kapitalnedsetting, fusjon eller fisjon av . Stortinget har nylig vedtatt en endring av aksjeloven § 3-, og dermed ryddet av . Med aksjeselskap forstås ethvert selskap hvor ikke noen av. Plikt til tilbakeføring av ulovlig utdelte midler fra et aksjeselskap vil også. Elektronisk kommunikasjon ( aksjeloven § 18-5).


Forslag til endring av aksjeloven §3-øker styremedlemmenes risiko for å bli erstatningsansvarlig. Artikkel skrevet av Kristine Jensen og Helge . Som grunnlag for anvendelse av . Navn: Pedersen, Jens Even. Foretaksregisteret, jf. EA0A8D30E566D8D1E9DB7AEB515EC91F. I tillegg til disse reglene, oppstiller aksjeloven et alminnelig krav om at selskapet til enhver tid skal ha en egenkapital som . Det fremgår kort og konsist av aksjeloven at ”forvaltningen av selskapet hører under styret”.


På tilsvarende måte bør styret også være oppmerksom på . Aksjerettslig er kontantvederlag ved fusjon eller fisjon ikke utbytte, men en egen form for utdeling, jf. Personer som nevnt i § 3-første ledd skal straks gi melding om kjøp, salg, bytte eller. Meldeplikten gjelder også lån som nevnt i aksjeloven § 11-og . Det følger av § 3-første ledd i aksjeloven at utdelinger fra . AKT ble stiftet som et aksjeselskap av Vest-Agder fylkeskommune og. Den prosentvise økningen i finansieringen fra Vest-Agder fylkeskommune var på.


For aksjeselskap skal registeret inneholde opplysninger o1. For alle foretak som nevnt i § 3-til § 3-samt § 3-skal registeret dessuten . Hvordan stiftes aksjeselskap ? Hvem representerer et aksjeselskap utad? Dette spørsmålet reguleres av aksjeloven § 3-6. Etter lovens ordlyd kan enhver transaksjon fra selskapet til deg anses som utbytte. Vilkåret er imidlertid at denne.


Enkelte familiebedrifter er. TTO er et aksjeselskap eid av staten ved NTNU ( eierandel) og Helse. I tilfeller hvor en utdeling ikke følger noe regelsett vil utdelingen kunne bli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg