tirsdag 29. september 2015

Ny våpenforskrift

Høyringsnotat endring av våpenforskrifta (gjennomføring av EU sitt reviderte våpendirektiv). Lova vil uansett ikkje kunne setjast i verk før ny våpenforskrift er fastsett. Halvautomatiske rifler Forbud mot halvautomatiske våpen: – Vi er glade for forbudet.


Kan vi påvirke utfallet av behandlingen av ny våpenforskrift ? Hva ønsker vi, og hva er viktigst å prioritere?

Hvordan gjør vi det I så fall best? Den nye våpenloven ble diskutert og vedtatt av stortinget 8. Justisdepartementet har startet arbeidet med ny våpenforskrift , . Har du skytevåpen må du ha våpenskap! Den som innehar skytevåpen, våpenandeler eller ammunisjon, plikter å oppbevare . Skytevåpen: våpen eller andre innretningar som kan skyte ut, eller på annan måte sende ut prosjektil, gass, signallys, stråling, rakettar, eld eller . NY VÅPENLOV: – Urimelig at lovlige våpeneiere må innlevere sine våpen uten kompensasjon, mener Senterpartiet.


Forslaget til ny våpenlov er betydelig mer utfyllende og konkret enn dagens lov.

Her er en gjennomgang punkt for punkt slik NJFF vurderer . Når vi har avventet en informasjon om de vesentligste endringer skyldes det noen møter med Politidirektoratet (POD) vedrørende noen avklaringer og . RETTELSE: Nettavisen skrev i første versjon av denne saken at den nye våpenloven gir politiet rett til å utføre kontroll av våpeneiere uten . Varsel fra POD om hvordan den nye våpenforskriften vil videreføre det som er vedtatt i ny våpenlov. Alle tidligere godkjente halvautomatiske rifler til øvelses- og. Nye og strengere regler vil berøre over 30. Nordland og Sør- Troms. Tallet på våpen som er lov å eie blir redusert, . Endringer i rutiner for kjøp av geværløp som følge av ny våpenlov.


På grunn av den nye våpenloven. Ny våpenforskrift for DFS skyttere. Gruppen foreslår videre å myke opp bestemmelsene om utlån, slik at forslag til ny våpenforskrift §§ 16-og 16-nå gir . Vidar Nilsen er jaktskytterkonsulent hos NJFF og har vært sentral i arbeidet med å få på plass en god våpenlov for norske jegere . NETTAVISEN): Saken er korrigert.


Kravene til oppbevaring av våpen blir strengere, og regelverket blir klarere. NV vil her presentere de forslagene til ny våpenlov som vil berøre oss sportsskyttere. Dette forhåndsvarselet skal i henhold til våpenforskriften § 22-være .

Gjennomgang av gjeldende våpenlovgivning og forslag til ny våpenlov (PDF). Solberg-regjeringen la frem forslag til ny våpenlov på fredag. Der kom det frem at de ønsker å forby våpenet som Breivik brukte 22. Nå strammes det inn for halvautomatiske rifler, sier Liv Gustavsen, som er medlem av Stortingets justiskomité.


Det er viktig å hindre at uegnede personer får tak i skytevåpen. Med den nye våpenforskriften blir det strengere kontroll med skytevåpen i privat . NJFF har samlet svar på flere relevante spørsmål sendt inn til NJFF etter at forslaget til en ny våpenlov ble klar 1. Nedenfor er utdrag av våpenforskriften §Erverv av luft- og . Nå er den nye våpenforskriften offentliggjort. Dere finner den på nettsiden til Justis- og Politidepartementet. Hva tror dere fortolkningen av §vil . Eier du et våpen som blir forbudt, må du i løpet av tre år kvitte deg . Når ny våpenlov trer i kraft vil flere halvautomatiske skytevåpen bli forbudt.


Prosessen med utarbeidelse av ny våpenlov er påbegynt. Med denne vil det også bli utarbeidet en egen våpenforskrift for Svalbard. Bak utkastet lå et samarbeid mellom . Våpenutvalgets anbefaling . Regjeringen varsler ny våpenlov, men flere partier er mot et totalforbud.


I dagens våpenforskrift er halvautomatiske rifler godkjent for å eie . Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) frykter at den nye våpenforskriften vil opprettholde forskjellsbehandlingen som norske jegere i dag . Forskriften medfører strengere regler for sikring av våpen og ammunisjon. En sentral endring er at krav til oppbevaring i .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg