torsdag 26. mai 2016

Aksjeloven § 38

Avtaler med aksjeeiere eller medlemmer av selskapets ledelse mv. En avtale mellom selskapet og en aksjeeier, en aksjeeiers morselskap, . Dersom et aksjeselskap skal inngå avtale med en aksjeeier, morselskap og visse andre tilknyttede parter, inneholder aksjelovene særskilt krav . Ukens Tips: Brudd på aksjeloven § 3-8. En del avtaler mellom et aksjeselskap og dets aksjonærer, styremedlemmer mv. Slik bestemmelsen i aksjeloven § 3-er utformet, utgjør den imidlertid også et mer generelt bidrag til å beskytte kreditorenes interesser.


Den kommer her i tillegg . Denne artikkelen gir en oversikt over . Unntaksregelen i aksjeloven § 3-første ledd annet punktum nr. Vi viser til e-post 12. En endring som betydelig vil lette arbeidet for flere selskaper, er opphevelsen av nåværende aksjelov § 3-8.


Aksjeloven § 3-hører inn under kategorien av regler som angår . Dagens bestemmelse oppstiller . Formålet med bestemmelsen er todelt. Bestemmelsen skal unngå omgåelse . Da aksjeloven § 3-først ble innført, var kravet en nyskapelse som ble viet lite oppmerksomhet. Utvalget foreslår at § 3-reduseres til en regel om plikt til å gi . Etter aksje- og allmennaksjeloven. Styret har utarbeidet en redegjørelse for avtalen etter reglene i aksjeloven § 2-6.


Høring - forslag til endringer i aksjeloven. Det foreslås blant annet vesentlige endringer i aksjeloven § 3-og § 8-1 og et av forslagene er at . Stiftelse av aksjeselskap og kapitalinnskudd. I tillegg foreslås det at denne typen konsernlån og konserngarantier skal unntas fra saksbehandlingsreglene for konserninterne avtaler etter aksjeloven § 3-8. Presentasjon av aksjelovens § 3-med endringer av 1. Vurdering av behovet for bestemmelsen ved siden av aksjelovens øvrige regler.


Forslag til endring av aksjeloven § 3-øker styremedlemmenes risiko for å bli erstatningsansvarlig. Artikkel skrevet av Kristine Jensen og Helge . Alle aksjeselskap skal ha ei aksjeeigarbok som skal vere tilgjengeleg for alle. Ho skal til kvar tid vise. Desse krava finn du i aksjeloven § 3-8. Reglene i aksjelovens kapittel kommer til anvendelse i forhold til lån med.


I utvalgsarbeidet gjennomgikk vi aksjeloven i detalj, kapittel for kapittel. Dermed er ordningen trolig i strid med § 3-i aksjeloven : Ved en slik . Det foreslås at anvendelsesområdet for aksjeloven og allmennaksjeloven § 3-utvides til ikke bare å omfatte avtaler mellom selskapet og en aksjeeier, men til . Tone Ofstad om Justisdepartementets arbeide med Gudmund Knudsens utredning ”Forenkling og modernisering av aksjeloven ”, og forholdet . Godkjennelse av avtaler om salg av aksjer etter aksjeloven § 3–8. Det ble fremlagt avtaler av 25.


Frokostseminar om endringer i aksjeloven. Plikt til tilbakeføring av ulovlig utdelte midler fra et aksjeselskap vil. Thomas Abrahamsen og Sindre Aase. I proposisjonen om endringer i aksjelovgivningen Prop.


I varselbrevet ble det vist til aksjeloven § 3-fjerde ledd hvor det fremkommer at verdien av aksjer skal dokumenteres i transaksjoner mellom . Gir en oversikt over de grunnleggende reglene i aksjeloven. Vesentlige endringer i aksjelovene § 3-om avtaler mellom selskapet og aksjonærer eller medlemmer av selskapets styre mv. Kravet til rimelig samsvar i aksjeloven § 3-annet ledd annet punktum er ikke til hinder for at verdien av det selskapet mottar kan være høyere . Ny aksjelov er også på trappene med flere vesentlige endringer. FORSLAG OM FORENKLINGER I AKSJELOVEN. Introduksjon av et case - hvilke sikkerhetsstillelser og finansiell bistand kan være i faresonen?


Et offentlig oppnevnt utvalg har foreslått en rekke forenklinger i aksjeloven. Med aksjeselskap forstås ethvert selskap hvor ikke noen av. Har du husket aksjeloven § 3-?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg