tirsdag 31. mai 2016

Våpenloven kniv

Våpenloven , lov om skytevåpen og ammunisjon m. Norge omhandler våpen i generell betydning. Rettsutviklingen frem til i. Er der lov å bære små kniver med sånne tynne blad som man får kjøpt på europris. Etter straffelovens § 352a er det ulovlig på offentlig sted å bære kniv eller . Mange reagerer på at Karl Naadland Janz fikk bot fordi han hadde en kniv i bilens hanskerom.


Loven om ulovlig bevæpning på offentlig sted . Det samme gjelder skytevåpen . For dager siden - Mannen i 30-årene som er siktet for å ha drept en annen mann i Riga, ble så sent som i vinter dømt for bæring av kniv på offentlig sted. Lover om aldersgrenser, kjøp og salg av kniver og sverd. De mener tromsømannen har brutt våpenloven ved at han har eid særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som . Gjennomgang av gjeldende våpenlovgivning og forslag til ny våpenlov.


RETTELSE: Nettavisen skrev i første versjon av denne saken at den nye våpenloven gir politiet rett til å utføre kontroll av våpeneiere uten . LOV om skytevåpen og ammunisjon m. I tillegg gjelder den overtredelse av våpenloven og straffeloven § 3a om forbud mot å bære kniv på offentlig sted. Det er forbudt å eie sprettert etter at den nye våpenloven trådte i kraft 1. Smårollinger bør få kniv og spretterter, så blir det vettuge folk av dem også, . Minstealder for å erverve og inneha våpen – våpenloven. En kredittkortkniv er en kniv som ser ut som et kredittkort, men som er ulovlig å innføre til Norge. Kniven omfattes av våpenloven på lik linje med . Da Karl Naadland Janz (20) ble stoppet i en kontroll, fant politiet en kniv i hanskerommet.


Luft- og Fjærvåpen, softgun og paintball våpen: Luft- og Fjærvåpen (luftgevær og luftpistol med cal. 5), softgun og paintball våpen kan erverves (kjøpes) uten . En kniv er et skjæreredskap som finnes i utallige former og utførelser over. En mann i 30-åra fra Rauma bestilte i august i fjor to ulike kniver fra Taiwan på nettstedet Wish. Bare den ene kniven kom fram, . I politiavhør har mannen forklart at han ikke skulle bruke kniven som våpen, men dette påvirket ikke tingrettens dom.


I våpenloven heter det at . Besittelsen av signalpennen regnes som en grov uaktsom overtredelse av våpenloven , da gjenstanden anses som en særlig farlig gjenstand. Et slikt forbud er gitt i våpenforskriften gitt for kniver m. Berlin (NTB-DPA): Tyske delstater kan framover komme til å skjerpe lover om å bære våpen og blant annet forby å bære kniv på offentlig sted. Våpnene kommer i form av kniver , stikkvåpen, slåsshansker,.


Teigen om macheten i bildekarusellen under. Hei har skrevet noen ord for meg selv og andre om det nye forslaget til våpenlov i Norge, jeg er rimelig sikker på at de fleste skulle vært foruten den nye loven . Kriminelle ungdomsgjenger og ungdommers bruk av kniv har fått. I tillegg til bruddet på våpenloven og for å ha båret kniv på offentlig sted må mannen svare for innbruddstyveri fra en leilighet i byen samme . Kastekniver er ikke omtalt i lovverket som tar for seg kniver ( våpenloven ), men politidirektoratet har publisert et rundskriv som utdyper lovverket. Tønsberg sto tiltalt etter våpenloven. Blant annet er han dømt for å ha truet en Modum-mann med kniv , hvorpå.


For å kunne erverve våpen stiller våpenloven krav til søkerens skikkethet,. Bruk aldri kniv i en skuddveksling, som pappa brukte å si. Bestemmelsen rammer ikke kniv m. USA: moderate våpeneiere som slett ikke er mot våpen, men som tvert . Tirsdag ble en 18-åring forsøkt drept med kniv på Grønland i Oslo,. Jeg har fått med meg at vår kreative justisminister nå har fått for seg å stramme inn våpenloven og forby enkelte typer kniver fordi halvparten av . New Zealand har vedtatt en strengere våpenlov som følge av terrorangrepene i Christchurch. Truet til seg bil med kniv – så startet biljakten . Når gutter og menn fra hele landet bestiller ulovlige kniver fra utlandet,.


Stjørdalingen i midten av 20-årene ble domfelt for en rekke brudd på våpenloven Inntrøndelag tingrett forrige uke. Tatt med luftpistol og kniv i forsamlingslokale. Solberg-regjeringen la frem forslag til ny våpenlov på fredag.


Kniv og øks ble brukt i langt flere drap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg