onsdag 18. mai 2016

Hvitvin kalorier

Da blir et glass vin like klaoririkt som en halvliter øl, altså ca 2kcal. Har du hørt at vin inneholder mindre kalorier enn øl? Tenker du på vekten bør du holde deg til å drikke vin eller rent brennevin (eks: vodka, Kalori er en måleenhet for energi og oppgis vanligvis i kilokalorier (kcal). Planlegger du å kose deg med litt øl, vin eller en drink i helgen?


Høy alkoholprosent gir flere kalorier * Pass opp for dessertvinene * Slik . Her er alkoholvariantene med færrest kalorier. Som de fleste vet så handler det om mengde, men tørr hvitvin er blant de mest kalorifattige . Det er faktisk nesten like mange kalorier per gram alkohol som det er per gram fett. Kalorier i et glass vin , en halvliter eller en drink.


Selv om magemålet gjerne øker i takt med kosen, betyr ikke det at en sunnere livsstil ikke kan inneholde et godt glass vin. Sunnere viner trenger på ingen måte. Sukker og kalorier i vin. Det er greit å vite at ett gram alkohol gir omtrent dobbelt så mye energi som ett gram sukker.


De fleste rødviner og hvitviner har langt mer. Ett gram alkohol gir cirka kalorier. Til sammenligning gir ett gram sukker kalorier. Men hvor mange kalorier inneholder en øl, et glass hvitvin.


Alkohol inneholder, på linje med sukker, såkalte tomme kalorier. Det har både flere kalorier enn annen drikke og gir oss heller ingen næringsstoffer. Lavt sukkerinnhold er viktig for mange når de kjøper vin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg