torsdag 18. juni 2015

Aksjeloven 7 6

Et morselskap kan bare beslutte å unnlate revisjon dersom vilkårene etter første punktum er oppfylt for konsernet sett som en enhet. Terskelverdiene etter . Opphør av revisors oppdrag. Revisor tjenestegjør inntil en annen revisor er valgt. Selskapet kan ikke avsette revisor før utløpet av tjenestetiden uten saklig . For beslutning om å unnlate revisjon etter aksjeloven § - gjelder følgende terskelverdier for . Forenklet generalforsamlingsbehandling.


Aksjeloven § 1- , opphevelse av aksjeloven § 18-5. Forskrift om terskelverdier for fravalg av revisjon etter aksjeloven § - 6. Stortinget vedtok i lov 16. Arbeids- og sosialdepartementet. Aksjeselskap som er under avvikling, skal avlegge årsregnskap på vanlig måte. Foretaksregisteret om å unnlate revisjon etter § – 6. Beslutningsprosess i selskapet - dialog med revisor.


Lenker Revisorloven § 2-1. Regnskapsregisteret selv om selskapet har valgt å ikke ha revisor etter § - 6. Styret foreslår fravalg av revisor. Det følger av aksjeloven § -første ledd at aksjeselskap selv velger. Generalforsamlingen ga i henhold til aksjeloven § - styret fullmakt.


Lovbrudd og ”ikke iverksetter nødvendige tiltak”. Blant annet trådte det i kraft en rekke forenklinger i både aksjeloven og. Før dette gjaldt lov av 6. Et aksjeselskap skal ha én eller flere revisorer som velges av generalforsamlingen. Endringene innebærer at det ikke lenger er krav om . Etter aksjelovens § - kan generalforsamlingen gi styret fullmakt til å treffe . I henhold til endringen i aksjeloven (§ - ) vil revisjon være frivillig for de minste aksjeselskapene. Hva er forskjellen på aksjeselskap og allmennaksjeselskap?


Nå unntak fra revisjonsplikten, § -. Nærings- og fiskeridepartementet fastsatte 3. Kapitalnedsettelse og utdeling til aksjeeier. Lån fra selskap til privat aksjonær eller deltaker. Stiftelse av aksjeselskap (§§ 2-– 2-20). Kravet om at avviklingsregnskapet må revideres er opphevet for selskaper som har valgt bort eller unnlatt å velge revisor i henhold til reglene i aksjeloven § - 6. Selskapet oppfyller vilkårene i aksjeloven § - første og andre ledd til å . Fravalg av revisjon reguleres i aksjelovens § - , som har følgende ordlyd: - 6. Saken gjaldt spørsmål om utbetaling fra et aksjeselskap under en entreprisekontrakt er i strid med aksjeloven § 3- om utdeling til aksjeeier, og om det i tilfelle.


Morselskap i konsern kan velge bort revisjon hvis konsernet sett under ett ligger under terskelverdiene i aksjeloven § - 6. Etter forslaget til ny § - i aksjeloven i proposisjonen er det forutsatt at selskapet skal ha revisjonsplikt for påfølgende regnskapsår dersom . Dette trer i kraft fra 1. Følgende stiftere beslutter å stifte et aksjeselskap : Hallvard. Styrene i norske selskaper og organisasjoner. I utvalgsarbeidet gjennomgikk vi aksjeloven i detalj, kapittel for kapittel. Reglene om avholdelse av forenklet generalforsamling i aksjeloven. Det er også vedtatt at terskelverdiene skal inntas i forskrift, for å . Anken gjaldt Eidsivating lagmannsretts dom av 7. Anne Sofie Bjørkholt tirsdag 7. Forslag til endring av aksjeloven §3-øker styremedlemmenes risiko for å bli erstatningsansvarlig.


Artikkel skrevet av Kristine Jensen og Helge . Under visse forhold kan det være unntak fra revisjonsplikten (§ - ). Også aksjeloven , bokføringsloven og . Det finnes allerede et unntak i aksjeloven § 8- tredje ledd som gir hjemmel for et unntak fra. Det foreslås økte muligheter for å utdele utbytte, aksjel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg