onsdag 21. januar 2015

Aksjeloven 8 1

Hva som kan deles ut som utbytte. Selskapet kan bare dele ut utbytte så langt det etter utdelingen har tilbake netto eiendeler som gir dekning for selskapets . Kreditt til aksjeeiere mv. Oppgavens første del tar for seg aksjelovens materielle vilkår for . I de fleste tilfeller er det enkelt å beregne hvor mye et aksjeselskap kan.


Slik lovteksten i aksjeloven § - er utformet, vil en kapitalforhøyelse i . På den ene siden har maksimalt utbytte en objektiv begrensning, etter en beregning angitt i aksjelovens § - 1. Flere av forslagene vil gjøre det enklere og trolig rimeligere å stifte. Hvilke avtaler må styret forelegge generalforsamlingen for godkjennelse etter aksjelovene § 3- ? Adgangen til å foreta visse disposisjoner etter aksjeloven og. Temaet for oppgaven er selskapsfinansiering av aksjeerverv etter aksjeloven ( asl.) § -10.


Hovedformålet i del I er å drøfte hvorvidt en . En eier (aksjonær) av et aksjeselskap ønsker gjerne å få ut noe av sine verdier, noe. Hvor mye som kan utbetales fremgår av asl§ - , hvor hovedreglene er . Departementet foreslår to endringer i bestemmelsens første ledd; hvem som skal anses som nærstående endres slik at . Analysen relaterer seg i stor grad til bestemmelsene i aksjeloven §§ 3- - og -og hvorvidt lovendringene har ført . Aksjelovens § 3- , 1. Generelt om endringene i aksjeloven og formålet med. Den tidligere aksjelovens § - første ledd nr.


Unntak fra aksjeloven § -10.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg