fredag 16. januar 2015

Rare norske uttrykk

Hva er det morsomste eller rareste ordet du vet på norsk ? Morsomme ord på norsk - Småplukk og dypdykk fra det rare norske vokabularet. Samler litt på morsomme og rare ord og uttrykk , så gjerne del hvis du har noen. Fort gjort i en port med buksa bort! Eg lurer på når uttrykket det offentlege rom eller det offentlige rom først vart teke i bruk i norsk. Eg lurer òg på opphavet, reint språkleg, og kva ein legg i det.


Opprinnelig het det ulver i mosen. Ditt rareste danske uttrykk ? Flere resultater fra forum. Ord og uttrykk - Saga Blott sagablott. Her finner du gamle ord og uttrykk. Kanskje var det noe besteforeldrene dine sa.


Bi dæ godtar no så gyt e! Blir det bedre nå så sier jeg ah! Har blitt interessert i morsomme norske ordtak for tiden! Dama sin bestefar fra Maridalen sitt uttrykk når han fikk spørsmål om påfyll. Regner vel med at det er et lokalt uttrykk der. Norske ord og uttrykk som kos, pålegg og takk for maten lar seg ikke helt oversette til engelsk.


En liste på ti norske uttrykk som engelsk . Tyskerne har omdøpt dette og kalt det kommerspeck som på norsk er oversatt til . Det var på hengende hår. Engelske lånord og slang. Disse norske ordene forstår ikke turistene noe av.


Her er syv ord og uttrykk som turistene kanskje bør lære seg i sommer. Språket vårt har egne ord for å. Slanguttrykk dot com er et norsk nettsted utformet som en digital ordbok med slang ord og uttrykk og dialekt uttrykk med tilhørende definisjoner. Uttrykket kommer fra et norsk folkeeventyr.


Svaret er nonsens og dialogen litt . Der Lat-Hans går foran, kommer Smal-Hans etter. Han slipper å ro som lar seg drive med . Slike feiltolkninger av kjente uttrykk finnes det mange av. Her tar han for seg en rekke uttrykk som har kommet i nye, morsomme varianter. Grand établissement (sider).


Sider i kategorien Franske ord og uttrykk. Under vises 1av totalt 1sider som befinner seg i denne kategorien. Vi liker tanken om den norske dugnaden så godt at dugnad ble kåret til årets.


Ja, til og med innenfor samme kommune kan det være . Dette er ment å være en bolk om ord og uttrykk fra Nes. Her får du en innføring i noen danske ord og uttrykk som kan komme til god nytte under studietiden i . Her skal vi se på noen kjente ord og uttrykk som inneholder dyrenavn. Her har vi satt sammen en liste med vanlige norske ord og uttrykk som innholder navn på dyr. Her er noen andre uttrykk som du kan høre eller benytte under måltidet: . Vennesla, men au for andre norske dialektar,.


Døme: ”Du dreie mæ dæ heim allskens rare og unyttie. Nettsiden Matador Network har laget en liste over norske ord og uttrykk som ikke kan oversettes til engelsk. På samisk har vi også mange slike . Jeg tenkte at det ville være interessant og koselig å lage en oversikt over glemte ( eller lite brukte) ord og uttrykk. For eksempel er ord som bobbelur og mellabær morsomme uttrykk som jeg selv er vokst opp med.


Noen av disse er morsomme å . Stundom er gammel dansk uttrykk. NORD- NORSK ORDBOK - Kunsten å førrstå ka vi sei. Huin tute: generelt kraftuttrykk. Lite skaper identitet som språket.


Nå starter Avisa Nordland jakten på det beste nordnorske uttrykket. Visesanger, norsklærer og mye, mye mer . Termometeret Dialekttempen pluss ein del uttrykk frå Arendal:. PÅ NORSK : Hva med å finnet et annet ord for Black Friday, for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg